ارزیابی ایده ها و طرح های نوآورانه در رویکرد نوآوری باز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF02_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2087
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی آقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی پیشرفت، دانشگاه علم و صنعت، ایران

میرسامان پیشوایی

استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت، ایران

چکیده

در رویکرد نوآوری باز اصل بر بهره برداری از ایده ها چه در داخل سازمان و چه در خارج از آن است و نوآوری محدود به واحد تحقیق و توسعه درون سازمان نیست. وجود این اصل باعث ایجاد تعداد بالای ایده و طرح نوآورانه نسبت به رویکرد سنتی میشود. این رویکرد شامل سه مرحله خلق، غربال سازی و پیاده سازی ایده است. در مرحله غربال سازی سازمانها به ارزیابی و انتخاب ایده ها و طرحهای نوآورانه می پردازند. تعداد بالای ایده و طرح خلقشده، باعث افزایش زمان ارزیابی و به تبع آن افزایش هزینه سازمان میشودهو اگر در مرحله ارزیابی خطایی رخ دهد و ایده ی نامطلوبی به اشتباه انتخاب گردد، میتواند هزینه زیادی را به کسب وکار تحمیل کند . لذا انتخاب مکانیسم ارزیابی کارآمد میتواند ضمن کاهش زمان و هزینه ارزیابی با انتخاب ایده و طرح مناسب ریسک انتخاب اشتباه و نامطلوب توسط سازمان را کاهش دهد. این مکانیسمها به رتبهبندی، دستهبندی و خوشهبندی ایده های و طرحها نوآورانه میپردازند. سازمانها معمولا0از مکانیسمها و روشهای استاندارد و ساختاریافته برای ارزیابی ایده ها و طرحها در نوآوری بهره نمی گیرند و به دلیل عدم اتخاذ تصمیم کارا در گام ارزیابی فرصت بهره برداری از ایده ها و طرحهای مناسب را از دست میدهند درحالیکه آنها میتوانند با بهره گیری از مکانیسم های کارا و موثر به بهینه سازی هزینه، افزایش کیفیت خروجی دست یابند و احتمال چشم پوشی از یک ایده و همچنین عدم موفقیت محصول جدید را در بازار کاهش دهند. از این رو پژوهش حاضر ضمن مرور جامع به فرآیند نوآوری باز به بررسی اهمیت ارزیابی ایده در این فرآیند و مکانیسمهای ارزیابی ارایه شده در ادبیات علمی میپردازد.

کلیدواژه ها

نوآوری باز، غربال سازی، ارزیابی، ایده و طرح نوآورانه، مکانیسم های ارزیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.