مقایسه عملکرد ذرت علوفه ای تحت مدیریت آبیاری قطره ای_نواری و بارانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی و سومین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران
  • کد COI اختصاصی: IDNC05_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهساسادات طباطبایی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

مهدی قیصری

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

جهانگیر عابدی کوپایی

استادگروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

زهرا امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

کاربرد سیستم آبیاری قطره ای-نواری در راستای مدیریت مصرف آب در شرایط کمبود آب اهمیت دارد. هدف از این تحقیق مقایسه عملکرد ذرت علوفه ای رقم سینگل کراس 704 تحت مدیریت آبیاری قطره ای-نواری و بارانی بود. تیمارهای اجرا شده در این پژوهش شامل چهار سطح آبیاری شامل دو سطح کم آبیاری W1=0/86و W2=0/93 و یک سطح آبیاری کامل W3=1 و یک سطح بیش آبیاری W4=1/06 و سه سطح کودی صفر، 150 و200 کیلوگرم نیتروژن خالص بود. تیمارهای آزمایشی با استفاده از طرح آماری کرت های نواری در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. شاخص های مورد بررسی ارتفاع ساقه و زیتوده اندام هوایی طی دوره رشد بودند. کمترین مقدار زیتوده در تیمار W1N0 برابر14537کیلوگرم بر هکتار و بیشترین مقدار زیتوده در تیمار W4N200 برابر 27893 کیلوگرم بر هکتار مشاهده شد. مقدار آب آبیاری کاربردی در تیمار های آبیاری W1، W2، W3 و W4 به ترتیب 585، 633، 678، 719 میلی متر بود. مقایسه نتایج پژوهش حاضر با پژوهش های مشابه که با سیستم آبیاری بارانی انجام شده بود، نشان داد، در سیستم آبیاری قطرهای-نواری 20/5 درصد آب کمتر و 20/2 درصد عملکرد زیتوده خشک بیشتر از سیستم آبیاری بارانی است. همچنین در سیستم آبیاری قطرهای-نواری ذرت عملکرد زیتوده 20/27 درصد 3312/7) کیلو گرم در هکتار) بیشتر از آبیاری بارانی بود. به طور کلی نتایج نشان داد روش آبیاری قطره ای- نواری از طریق افزایش راندمان آبیاری وکاهش تبخیر از سطح خاک سبب صرفه جویی در مصرف آب و افزایش میزان محصول تولیدی می شود.

کلیدواژه ها

کم آبیاری، آبیاری قطره ای-نواری، کود نیتروژن، عملکرد زیتوده ذرت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.