بررسی اسناد حقوق بشری مرتبط با مساله حجاب و عفاف
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب
- کد COI اختصاصی: EFAF01_395
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 759
نویسندگان
استادیار دانشگاه قم
کارشناسی ارشد دانشگاه قم
دانشجوی ارشد دانشگاه قم
چکیده
اسناد حقوق بشر از جمله میثاقین 1966 حقوق مدنی، سیاسی و حقوق اقتصادی اجتماعی و فرهنگی درباره تساوی حقوق وتکالیف زن و مرد بدون رعایت جنسیت سخن گفته اند. جمهوری اسلامی ایران قبل از انقلاب، این اسناد را به صورت مطلقامضاء کرده است. قانون اساسی جمهوری اسلامی ابتناء کلیه قوانین و مقررات وفق مبانی شرعی و اسلامی را شرط اعتبار قانوندانسته است. در پژوهش حاضر سعی شد تا با تکیه بر اسناد بین المللی، درباره حق شرط، قاعده ربوس (تغییر بنیادین اوضاع واحوال اجتماعی) میزان تعهد و تکلیف دولت ایران را از یک سوی و ملاک های نظارت و ارزیابی مراجع بین المللی حقوق بشر ازسوی دیگر مداقه شود. به نظر می رسد مکانیسم های بین المللی حقوق بشر مانند روش 1235 و 1503 در خصوص جمهوریاسلامی ایران باید در چارچوب مقررات داخلی از جمله قانون اساسی اجراء شوند، در غیر این صورت نمیتوان به استناد آمرانهبودن حقوق بشر بدون توجه به ملاحظات ملی و بومی انتظار همکاری کشورها را داشت.کلیدواژه ها
حجاب، اسناد بین المللی حقوق بشر، جنسیت، مبانی دینیمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.