تاثیر حجاب و عفاف در مسیولیت پذیری اجتماعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب
  • کد COI اختصاصی: EFAF01_248
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حمامی

کارشناسی مالی

چکیده

هر کس در برابر خود و دیگران مسیول است. انجام موفقی تآمیز مسیولیت به استعداد و بهره مندی از توانمندی های متناسب وظرفیت های روانشناختی و جسمی نیاز دارد. توفیق در پاره ای از مسیولیت ها و حتی سپردن برخی از مسیولیت ها به حجابتکیه دارد و افرادی که بی حجابی پیشه می کنند، توان انجام آن را ندارند. این گروه ناگزیر باید به خویش پردازند و چنان کهامروزه مشاهده می کنیم - چاره ای ندارند جز آنکه انجام آن مسیولیت ها را به دیگران و حتی مردان بسپارند. بنابراین، حجابهرگز به معنای محدود کردن حوزه مسیولیت زن نیست. حجاب شرط موفقیت در انجام دادن مسیولیت ها و سپردن برخیمسیولیت ها است. انسان، با انتخاب بی حجابی از قبول مسیولیت های حساس و سنگین شانه خالی می کند؛ آزاد از هر تعهدیسر بار دیگران می شود و مسیولیت ها را به دیگران وامی گذارد. زنانی که در پی دلربایی و جلب نظر دیگران هستند و جز عرضهپیکر خود به چیزی نمی اندیشند، هرگز نمی توانند غمخوار همنوع خود باشند؛ در برابر خانواده و اجتماع احساس مسیولیتکنند و به معنویت خود و اعضای خانواده و جامعه بیندیشند. این افراد، افزون بر آنکه خود به دلیل ناتوانی یا شانه خالی کردناز انجام دادن مسوولیت های فردی باز می مانند، با روحیه و وضعیت بدنی خاص خویش محیط را آلوده و موقعیت را برایفعالیت مسیولیت پذیرانه نامساعد می کنند. بر این اساس، بازدهی فعالیت های خانوادگی و اجتماعی را کاهش می دهند و حتیدقت عمل را دچار اختلال می کنند؛ به عبارت دیگر، این افراد خود ناتوان م یمانند و دیگران را نیز از انجام دادن تعهدات ومسیولیت ها باز می دارند. بنابراین، هرچه حجاب و عفاف در جامعه افزایش یابد، حس مسیولیت اجتماعی هم افزایشخواهدیافت. از این رو با این نگره، حجاب برای زنان محدودیت آفرین نیست، بلکه مسیولیت آفرین است.

کلیدواژه ها

حجاب، عفاف، مسیولیت پذیری اجتماعی، محدودیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.