کاربری نقش مایه های کاشی کاری دوره قاجار در تزیینات لباس معاصر با تاکید بر هویت
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب
- کد COI اختصاصی: EFAF01_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2335
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه هنر اصفهان
چکیده
نقوش تزیینی می توانند مطابق نیازهای جسمی، روحی و فطری انسان، اثری دلپذیر و زیبا به وجود آورند. نقوش بازتابی ازظرفیت های فرهنگی، هنری و مذهبی جامعه هستند که هنرمند، با حس زیبای یشناسی خود، آن ها را خلق می کند. نقوش هندسی و گیاهی، شامل انواع اسلیمی ها، گل های ختایی و گل های شاه عباسی، نقش مایه های زیبا، متنوع و دلپذیری هستند که بستر کاشی، فرش و پارچه را زیبایی می بخشند. بستر هنرهای ایرانی، به ویژه آثار نقاشی ایرانی، کاش یکاری، سفال ها و نیز منسوجات، سرشار از طرح ها و رنگ ها و نقوشی ایرانی است که مولفه های هویتی فرهنگ ایرانی تلقی می گردند. ارایه مصادیقی در نمونه های تحلیل شده در این پژوهش، زمینه ساز تامل جستجوگرانه در شناسایی و بازطراحی این نقوش به منظور کاربرد آن ها در پارچه و پوشاکاست که می تواند به نوعی جریان سازی مد در پوشاک ایرانی زنان بر مبنای نشانه هایی از فرهنگ سازی ایران منجر شود . روشتحقیق، توصیفی و تحلیلی است و شیوه گرد آوری اطلاعات کتابخانه ای و با استفاده از نرم افزار به تحلیل نگاره ها پرداخته شدهاست. در این پژوهش، چند نمونه از کاشیکاری دوره قاجار دراصفهان، به عنوان نمونه مطالعه انتخاب شده؛ سپس به منظور حفظو تقویت فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی و ترویج الگوهای بومی و ملی و عرضه البسه و پوشاک براساس طرح ها و الگوهایاستخراج شده، اقدام به ارایه مدل های جدید برای لباس هایی که در اجتماع مورد استفاده قرار می گیرند نموده، در این راستا؛ شناخت،مطالعه و به کارگیری صحیح این نقش مایه ها در راستای حفظ هویت فرهنگی و هنری می تواند راهگشا باشد.کلیدواژه ها
قاجار، نقوش کاشی کاری، تزیینات پارچه و لباسمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.