بررسی آثار اجتماعی و فرهنگی تلفن همراه بردانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهرستان میناب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی استانی «از نگاه معلم»
  • کد COI اختصاصی: CFTP04_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حاجی حسینی

کارشناسی دینی عربیادره آموزش و پرورش هرمزگان،شهرستان میناب، دبیرستان نمونه دخترانه حضرت خدیجه (س)

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی آثار اجتماعی و فرهنگی تلفن همراه بر دانش آموزان دختر مقطع متوسطه (شهرستان میناب ) انجام گرفته است. روش این تحقیق پیمایشی و ابزار اندازه گیری پرسشنامه بوده است و پس از پرشدن پرسشنامه ها بدست آمده و تحلیل شد. جامعه آماری این پژوهش شامل دبیرستانهای دخترانه شهرستان میناب است و تعداد آنها 4500 نفر است نمونه براساس 357 نفر محاسبه گردید. روش نمونه گیری که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است سهمیه ای می باشد. بررسی های انجام شده در این پژوهش نشان داد که بیشتر پاسخگویان روزانه کمتر از 2 ساعت از تلفن همراه خود استفاده می کنند و بیشتر آنها 2 تا 4 سال است که تلفن همراه دارند همچنین اکثریت آنها 1 خط تلفن همراه دارند و اعضاء خانواده از تمام خط های تلفن همراه شان خبر دارند. بیشتر آنها از سرویس پیام کوتاه تلفن همراه خود بیشترین استفاده را می کنند و جوک و جملات عاشقانه را در پیامک هایشان ارسال و دریافت می کنند همچنین بیشتر فایل های تصویری را با دوستانشان از طریق واتساپ، تلگرام و ... تبادل می کنند. بر اساس یافته ها ی تحقیق مشخص شد که بیشتر پاسخگویان اعتقاد دارند: داشتن تلفن همراه توسط همسالان و هم کلاسی های آنها دلیل انتخاب شان برای خرید تلفن همراه نبوده است. داشتن تلفن همراه موجب ایجاد احساس آزادی واستقلال بیشتری در آنها می شود. 3- اکثر ارتباطات تلفنی شان از طریق تلفن همراه با دوستان است اما ترجیح نمی دهند مشکلات پیش آمده برایشان را پیش از در میان گذاشتن با خانواده به وسیله تلفن همراه با دوستان و گروه همسالان خود در میان بگذارند. 4- تلفن همراه چندان موجب خستگی و از دست دادن انرژی بیشتر (به دلیل استفاده طولانی مدت در طول روز) در آنها نشده است.

کلیدواژه ها

رسانه های نوین، رسانه های نوین و جوانان، کارکردهای تلفن همراه، تلفن همراه، هویت فردی و فردگرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.