تحلیل محتوای کتاب مطالعات اجتماعی پایه پنجم ابتدایی بر اساس روش ویلیام رومی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس دانش و فناوری روانشناسی،علوم تربیتی و جامعه شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: OSCONF02_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8932
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید یوسف ساداتی پایین رودپشتی

دانشجوی ارشد روانشناسی تربیتی، آموزگار پایه پنجم ابتدایی شهرستان چالوس

وحید عزیزی

کارشناس علوم تربیتی، آموزگار پایه چهارم ابتدایی شهرستان چالوس

امید مردای شورکایی

کارشناس علوم تربیتی، آموزگار پایه ششم ابتدایی شهرستان چالوس

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، تحلیل محتوای کتاب مطالعات اجتماعی پایه پنجم ابتدایی(متن، تصاویر و فعالیت ها)از منظر فعال و غیر فعال بودن بر اساس روش ویلیام رومی در سال تحصیلی 96-97 می باشد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش، کتاب مطالعات اجتماعی پایه پنجم ابتدایی می باشد و نمونه به صورت تصادفی طبق نظر ویلیام رومی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روش تجزیه و تحلیل به صورت توصیفی می باشد.ابزار گرد آوری اطلاعات، سیاهه مبتنی بر روش ویلیام رومی است که بر اساس مبانی نظری تهیه و روایی آن توسط متخصصان علوم تربیتی تایید شد. نتایج حاصل از تحلیل نشان می دهد که متن کتاب مطالعات اجتماعی با ضریب درگیری 0/02، متنی غیر فعال و غیر پویاست و بیشتر به بیان مطالب و ارایه اطلاعات می پردازد و کمتر دانش آموزان را به فعالیت وا می دارد. تصاویر کتاب مطالعات اجتماعی با ضریب درگیری 0/04، حاکی از اعتبار داشتن تصاویر است به گونه ای که زمینه مناسبی برای یادگیری مهیا می کند و دانش آموزان را به تفکر وا می دارد. فعالیت های کتاب مطالعات اجتماعی پنجم ابتدایی با ضریب درگیری 3 ، بیانگر فعالیت محور بودن محتوای کتاب می باشد که فقط فراگیران را به انجام فعالیت های متعدد فرا می خواند.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا، مطالعات اجتماعی، پایه پنجم ، فعال و غیر فعال، ویلیام رومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.