ارایه مدل عوامل موثر بر یادگیری ادراک شده در محیط مبتنی بر بازی برای دانش آموزان دبیرستانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس دانش و فناوری روانشناسی،علوم تربیتی و جامعه شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: OSCONF02_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز حدادی

دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی، دانشگاه پیام نور، مرکز شیراز، ایران

سعید طالبی

دکتری تحقیقات آموزشی و استادیار، دانشگاه پیام نور، شیراز، ایران

احمد رستگار

دکتری تحقیقات آموزشی و استادیار، دانشگاه پیام نور، شیراز، ایران

چکیده

این پژوهش از منظر هدف، کاربردی است زیرا نتیجه پژوهش قابل استفاده برای معلمان است تا با ایجاد محیط مبتنی بر بازی به افزایش یادگیری دانش آموزان کمک نمایند. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانش آموزان مقطع متوسطه دوم دبیرستان های غیر انتفاعی شهر البرز در سال تحصیلی 1396 می باشد. در پژوهش حاضر، جهت انتخاب افراد نمونه از فرمول کوکران استفاده شده است. بنابراین از 44020 نفر، تعداد 156 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند باتوجه به احتمال عدم بازگشت برخی از پرسشنامه ها، تعداد 170 پرسشنامه توزیع شد. در این پژوهش برای گرد آوری دادها، از پرسشنامه های استاندارد (مقیاس یادگیری، مقیاس چالش، مقیاس مهارت، مقیاس درگیری، مقیاس غوطهوری، مقیاس لذت) با مقدار پایایی 85% برای تمامی ابعاد استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده های حاصل از این پژوهش از شاخص های آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد، کجی و کشیدگی) و شاخص های آمار استنباطی (روش تحلیل مسیر) با نرم افزار AMOS استفاده شده است. در این پژوهش چالش، لذت و مهارت به عنوان متغیر برونزا و درگیر شدن، غوطه وری و یادگیری به عنوان متغیرهای درونزا در نظر گرفته شده اند. نتایج پژوهش فوق نشان می دهد چالش بر درگیر شدن دارای اثر مستقیم و مثبت می باشد، چالش بر غوطه وری دارای اثر مستقیم و مثبت می باشد، لذت بر درگیر شدن دارای اثر مستقیم و مثبت می باشد، لذت بر غوطه وری دارای اثر مستقیم و مثبت می باشد، مهارت بر درگیر شدن دارای اثر مستقیم و مثبت می باشد، مهارت بر غوطه وری دارای اثر مستقیم و مثبت می باشد، درگیر شدن بر یادگیری دارای اثر مستقیم و مثبت می باشد، غوطه وری بر یادگیری دارای اثر مستقیم و مثبت می باشد، علاوه بر این نتایج پژوهش نشان داد که مهارت از طریق درگیر شدن و غوطه وری بر یادگیری (0/15) اثر غیر مستقیم و معنی داری دارد بنابراین فرضیه یازدهم پژوهش تایید می شود.

کلیدواژه ها

مقیاس یادگیری، مقیاس چالش، مقیاس مهارت، مقیاس درگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.