بررسی عوامل موثر بر گسترش و ترویج زبان و ادب فارسی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADABICONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1957
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد خرمی رفنی

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور شهرکرد- ایران

چکیده

فارسی، زبانی ست که معرف فرهنگ و هویت، همه پارسی زبانان دنیاست. این زبان در گذر زمان، فراز و نشیب های زیادی را طی کرده، اما همچنان جاویدان و پابرجا مانده است. راز جاودانه گی زبان فارسی را می توان در داشتن یک پشتوانه فرهنگی غنی دانست؛ فرهنگی که شاعران و نویسندگان بزرگی را پرورش داده تا زنجیره های استوار و ناگسستنی زبان فارسی را تشکیل دهند. در دوره معاصر، به دلیل گسترش ارتباطات ووسایل ارتباط جمعی، زبان فارسی بیش از همه دوره ها در معرض خطر قرار گرفته است؛ وجود یک فرهنگستان قوی، برنامه ریزی مناسب برای آموزش زبان و ادبیات فارسی در مکاتب و همفکری دانشگاهیان و صاحب نظران نگارش و ویرایش واتفاق نظر آنان در این زمینه، می تواند جاودانه گی این زبان را استمرار بخشد. فارسی، زبانی است که مردم با قرن ها بدان سخن گفته اند؛ هجوم اقوام گوناگون (مقدونی، ترک، عرب و ...) در طول تاریخ هرگز نتوانسته است این زبان را از پای درآورد. از سوی دیگر، فارسی، زبانی است که در گذر زمان، دگرگونی های زیادی را برخود پذیرفته است. اما این دگرگونی ها نه تنها سبب نابودی این زبان دیرپا نشده، بلکه بر پویایی آن افزوده است.

کلیدواژه ها

زبان، گسترش، ترییج، فارسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.