باورهای غیرمنطقی مردان با نقش واسطه ای عملکرد عاطفی خانواده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAFCON11_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنت الهدی کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه ، ایران

اصغر جعفری

عضو هیا ت علمی ، دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه ، ایران

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر پیش بینی خشونت علیه زنان بر اساس باورهای غیرمنطقی مردان با نقش واسطه ای عملکرد عاطفیخانواده در زوجین جوان است. این مطالعه توصیفی رابطه ای بر روی 384 نفر از زنان متاهل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم در سال 1395 که به صورت دردسترس انتخاب شدند، انجام گردید. ابزار مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه خشونت علیه زنانحاج یحیی (1999)، باورهای غیر منطقی جونز (1987) و پرسشنامه سنجش خانواده مک مستر (اپشتاین و همکاران، 1983) بود. برای تحلیل داده ها در دو بخش توصیفی و استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که رابطه مثبت و مستقیمی بین باورهای غیر منطقی مردان (p=0/000, r=0/67) و رابطه منفی و غیر مستقیمی بین همراهی عاطفی (p=0/000, r=0/61) و آمیزش عاطفی (p=0/000, r=0/59) با خشونت علیه زنان وجود دارد. با توجه به نتایج می توان نتیجهگرفت که همراهی عاطفی و آمیزش عاطفی در رابطه بین باورهای غیرمنطقی مردان و خشونت علیه زنان نقش واسطه ای دارند. همچنین نتایج به دست آمده از تحلیل رگرسیون نشان داد که باورهای غیرمنطقی مردان، همراهی عاطفی و آمیزش عاطفی مشترکا می توانند 55 درصد از واریانس خشونت علیه زنان را تبیین کنند (P< 0/001). بنابراین می توان نتیجه گرفت که باورهای غیر منطقی مردان و عملکرد خانواده نقش کلیدی در خشونت علیه زنان دارد، لذا درمان (خانواده درمانی و زوج درمانی) با در نظر گرفتن این عوامل می تواند در حل مشکلات ازدواج موثر باشد.

کلیدواژه ها

خشونت علیه زنان، باورهای غیر منطقی، عملکرد عاطفی خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.