بررسی عددی پارامترهای موثر بر رفتار لرزه ای دیوار برشی کامپوزیت تحت بارگذاری چرخه ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM02_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 612
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حریزاوی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، گروه عمران، واحد آبادان، دانشگاه آزاد اسلامی، آبادان، ایران

سیدفتح اله ساجدی

دانشیار گروه عمران، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

در عصر حاضر یکی از روش های کارآمد برای بهبود رفتار لرزه ای ساختمان های بلند واقع شده در مناطق زلزله خیز، استفاده از دیوارهای برشی کامپوزیت می باشد. در این تحقیق به بررسی عددی پارامترهای موثر بر رفتار لرزه ای دیوارهای برشی کامپوزیت تحت بارگذاری چرخه ای، با استفاده از روش اجزای محدود پرداخته شد. جهت مدل سازی و تحلیل استاتیکی غیرخطی و اعمال بارهای چرخه ای از شبیه سازی به وسیله نرم افزار آباکوس استفاده گردید. به منظور صحت سنجی، نمونه دیواربرشی کامپوزیت آزمایشگاهی عرب زاده و همکاران، توسعه و مدلسازی شد. به دست آمد که اختلاف ناچیزی بین نتایج حاصل از مدل های نرم افزاری و آزمایشگاهی وجود دارد، بنابراین صحت مدلسازی تایید گردید. سپس تاثیر پارامترهای مختلف از جمله ضخامت ورق، شکاف بین دیوار بتن مسلح و قاب و همچنین مقاومت فشاری بتن مصرفی در دیوار بر رفتار دیوارهای برشی کامپوزیت بررسی گردید. به همین منظور هشت مدل دیوار برشی کامپوزیت تحلیل گردیدند. نتایج نهایی نشان داد که افزایش ضخامت ورق فولادی سبب افزایش مقاومت، استهلاک انرژی و شکل پذیری کل دیوار می شود، و در نتیجه با بهبود رفتار لرزه ای دیوارهای برشی کامپوزیت نسبت مستقیم دارد. همچنین، وجود شکاف تا مقدار معینی، باعث بهبود رفتار لرزه ای دیوارهای برشی کامپوزیت گردید، و البته بیشتر یا کمتر از این مقدار سبب کاهش بیش از حد مقاومت، استهلاک انرژی و شکل پذیری می گردد. به علاوه، افزایش مقاومت فشاری بتن در بهبود رفتار لرزه ای دیوارهای برشی کامپوزیت تاثیر محدودی دارد.

کلیدواژه ها

رفتار لرزه ای، دیوار برشی کامپوزیت، آباکوس، مقاومت، استهلاک انرژی، شکل پذیری، بارگذاری چرخه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.