بررسی عددی اثر برخورد لرزه ای در سیستم های یک درجه آزادی ساده مجاور هم با روش آنالیز دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM02_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا مقابلی

کارشناس ارشد عمران، گرایش زلزله، دانشگاه علم و فرهنگ تهران، تهران، ایران

حسین پرستش

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه علم و فرهنگ تهران، تهران، ایران

حمید لطف الهیان

دانشجوی دکتری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

برخورد لرزه ای سازه های مجاور، یک پدیده پیچیده دینامیکی است و اثرات ناشی از آن بر رفتار سازه ها وابسته به پارامترهای زیادی همچون مشخصات دینامیکی، سختی، میرایی، ظرفیت، منحنی رفتاری سازه ها و همچنین مشخصات زلزله اعمالی می باشد. لذا عموما در مطالعات عددی و پارامتریک برای شبیه سازی برخورد لرزه ای سازه ها، مدل های ساده شده یک درجه آزادی مورد بررسی قرار می گیرد. هدف از این تحقیق مدل سازی سیستم های یک درجه آزادی مجاور هم و بررسی اثرات برخورد می باشد که در این راستا، مدل های یک درجه آزادی با پریودهای مختلف که معرف سازه نرم و سازه سخت می باشد؛ در کنار هم مدل شدند و با تغییر پارامترهای نسبت میرایی و نسبت پریود سازه، رفتار سازه ها، بعد از وقوع برخورد، با استفاده از نرم افزار OpenSEES و تحت رکوردهای زلزله ال سنترو و کوبه، مورد تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی قرار گرفت و مشاهده گردید که پارامترهایی همچون سختی، جرم، پریود اولیه سازه و اندازه درز انقطاع، در چگونگی برخورد و رفتار پس از برخورد سازه ها تاثیر بسزایی دارد. در مدل یک درجه آزادی مورد بررسی در این پژوهش و تحت رکورد زلزله ال سنترو و کوبه، مشاهده شد که بیشترین پاسخ ها مربوط به حالتی می شوند که اختلاف پریود دو سازه مجاور، زیادتر (سه برابر) می باشد.

کلیدواژه ها

سازه های مجاور هم، سیستم یک درجه آزادی، برخورد لرزه ای، درز انقطاع، تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی، OpenSEES

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.