بررسی تاثیر بروز ترک در لایه بتن غلتکی بر کرنش کششی و شیار شدگی به وجود آمده در رویه های آسفالتی روسازی های بتن غلتکی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM02_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن طاهرخانی

دانشیار، دانشکده فنی مهندسی دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

آرمان رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایران

چکیده

روسازی های بتنی یکی از بهترین انواع روسازی است که از نظر کارایی و خدمت دهی دارای سطح بالایی است در میان انواع روسازی بتنی روسازی بتن غلتکی به دلیل سادگی اجرا و صرفه اقتصادی دارای اهمیت روز افزونی است اما ناهمواری سطح تمام شده آن، این روسازی را با محدودیت هایی روبرو کرده است به همین خاطر با یک لایه روکش آسفالتی برای بالا بردن کیفیت خدمت دهی روکش می شود. یکی از مهمترین خرابی های این روسازی ها بروز ترک در لایه بتن غلتکی است که به دلیل تکرار بارگذاری به وجود می آید در این تحقیق تاثیر بروز ترک در لایه بتن غلتکی روسازی بر کرنش کششی سطحی و شیار شدگی مخلوط آسفالتی روکش این روسازی ها با استفاده از نرم افزار المان محدود ABAQUS بررسی شده است. ترک موجود در روسازی با ستفاده از تیوری مکانیک شکست و محاسبه شیارشدگی با مدل خزشی به نرم افزار در قالب یک مدل سه بعدی با تحلیل دینامیکی در 100 تکرار بارگذاری تحت بار یک جفت چرخ یک محور استاندارد 2 / 8 تنی مدل سازی شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که بروز ترک 4 درصد شیار شدگی روکش آسفالتی و کرنش کششی مخلوط را 5 / 1 درصد نسبت به حالت لایه بتنی بدون ترک افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

روسازی بتن غلتکی، روش المان محدود، ترک روسازی، نرم افزار آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.