شناسایی عوامل موثر بر رضایت گردشگران مطالعه موردی بازار تبریز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1611
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صابر علمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری دانشگاه تبریز،

فریبا کرمی

استاد ژیو مورفولوژی دانشگاه تبریز،

خدیجه رضایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه تهران،

چکیده

گردشگری به دلیل تاثیرات مثبت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از جمله درآمدزایی و تاثیر در رشد اقتصادی کشورها در حال تبدیل شدن به صنعت اول جهان است و برای اغلب کشورها گردشگری منبعی برای فعالیت های تجاری، کسب درآمد، اشتغال زایی به حساب می آید. تبریز یکی از شهرهای مهم تاریخی ایران در دوره اسلامی میباشد. اهمیت این شهر از جهات مختلف اقلیمی، فرهنگی، سیاسی، ارتباطی، تجاری و اقتصادی سبب شد تا در برخی از دورهها همچون ایلخانی و صفوی بهعنوان پایتخت و در دوره قاجار به عنوان دارالسلطنه کشور انتخاب شود. این شهر بهدلیل قرار گرفتن در مسیر جادههای اصلی داخلی و خارجی به ویژه شاهراه تاریخی و بین المللی شرق به غرب جهان که از قرن نوزدهم به جاده ابریشم شهرت یافته است همواره در طول تاریخ از موقعیتی خاص برخوردار بوده است و همین امر، نقش اساسی در شکل گیری و رشد بازار تاریخی آن شهر داشته که در حال حاضر بزرگترین مجموعه ی آجری مسقف جهان است. ثبت بازار بزرگ تبریز در سال 1389 ه.ش ) 2010 م( در فهرست میراث جهانی توسط سازمان یونسکو نیز مهر تاییدی بر ارزش و اعتبار بین المللی آن توسط جهانیان میباشد. از این رو شناخت عوامل تاثیرگذار بر رضایت گردشگران بازدیدکننده از این مجموعه دارای اهمیت بسیاری میباشد که این امر مستلزم برنامه ریزی جامع گردشگری و تدارک زیرساختها و خدمات مورد نیاز گردشگری است. رضایت گردشگران از یک مقصد گردشگری، بر رفتار آتی آنها تاثیر چشمگیری دارد یعنی منجر به وفاداری به آن مقصد شده و نیز آنجا را به سایرین نیز توصیه خواهند کرد.

کلیدواژه ها

رضایت گردشگران، مقصد گردشگری، رفتار آتی، وفاداری، بازار بزرگ تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.