مقایسه نقش شهرداری ها در مدیریت شهری ایران با سایر کشورها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1581
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قادر احمدی

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی،دانشگاه ارومیه

نیلوفر پویان

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری،دانشگاه بین الملل قزوین،

سوگند محبوبی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری،دانشگاه ارومیه،

چکیده

امروزه مدیریت شهری مسیولیت کنترل و نظارت فعالیت ها، تصمیم گیری ها، سازماندهی و برنامه ریزی در جهت رسیدن به اهداف مورد نظر در محدوده های شهری را بر عهده دارد. شهرداری در کشورهای توسعه یافته با مدیریت شهری مترادف است، این در حالی است که در ایران شهرداری جزیی از مدیریت شهری بوده و هسته اصلی آن محسوب نمیشود. در مقایسه وظایف شهرداری های ایران با برخی کشورهای جهان میتوان گفت که وظایف شهرداری ها در چند دهه اخیر و در سطح کشورهای توسعه یافته روندی فزاینده داشته است. از دلایل آن میتوان به سطح توسعه یافتگی کشورها و استفاده از ظرفیت و مشارکت نهادهای محلی و بخش خصوصی اشاره کرد. از سویی دیگر، دولت ها در کشورهای درحالتوسعه بهویژه ایران، شهرداری ها را به انجام وظایف محدودتری سوق میدهند چرا که در ایران شهرداری ها در محدوده قانونی خود از اختیارات کامل برخوردار نبوده و با دیگر سازمانهای شهری در انجام وظایف خود با ناهماهنگی هایی روبه رو میشوند. همچنین شهرداری ها درزمینه بهره گیری از مشارکت شهروندان و ایجاد درآمد نیز با معضلات جدی روبه رو هستند. بااین وجود، وظایف شهرداری ها در کشورهای توسعه یافته روزبه روز درزمینه های مختلف کالبدی، فرهنگی، اجتماعی و غیره افزایش یافته و با اتکا به منابع درآمدی دولتی و بازوهای مشارکتی محلی و بخش خصوصی به انجام آن میپردازند. درحالیکه شهرداری های ایران دارای وظایف و اختیارات محدود بوده و ازلحاظ وابستگی به درآمدهای مالی به دولت، از سایر کشورها متفاوتتر است. در نتیجه مدیریت شهری در ایران فاقد یکپارچگی سازمانی لازم میباشد که عملکرد نامناسب فضاهای شهری و عدم رضایت شهروندان را به همراه داشته است.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، شهرداری، وظایف شهرداری ها، مدل های مدیریت شهری، مدیریت واحد شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.