بررسی عملکرد مدلهای AERMOD و CALPUFF به منظور پیش بینی غلظت های مختلف CO ناشی از کارخانه ی فولاد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی گردشگری،جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: TGCE02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 612
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مارال رشیدی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فناوری های محیط زیست، پژوهشکده ی علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی

یوسف رشیدی

استادیار ،گروه فناوریهای محیط زیست، پژوهشکدهی علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی

مهدی جلیلی قاضی زاده ی خیاط

استادیار ،گروه فناوریهای محیط زیست، پژوهشکدهی علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی.

چکیده

امروزه آلودگی هوا در استان های بزرگ که به علت رشد صنایع به وجود آمده است به عنوان یکی از چالش های عمده درآمده است، یکی از مهمترین کانون های انتشار نقطه ای آلودگی در استان اصفهان مجتمع فولاد میباشد.روش کار: در این تحقیق با توجه به اهمیت و نقش مجتمع فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین مجتمع فولاد در کشور، ابتدا میزان انتشار آلاینده ی CO از دودکش ها و فلرها تعیین و سپس نحوه پراکنش آن ها در منطقه شناسایی شده است. در این تحقیق از مدل AERMOD و CALPUFF به عنوان ابزاری برای تجزیه وتحلیل انتشار CO خروجی از دودکش ها و فلرهای مجتمع فولاد مبارکه واقع در منطقه مبارکه ی استان اصفهان استفاده شده است. در این مقاله ابتدا میزان انتشار CO خروجی از دودکش های مجتمع فولاد، به وسیله اندازه گیری میدانی در چهارفصل سال 2016 تعیین گردید. بحث: نحوه پراکنش این آلاینده ها با استفاده از مدل پراکنشی AERMOD و CALPUFF در منطقهای به مساحت 50×50 کیلومترمربعی در هریک از دو جهت x و y در دوره آماری یکساله 2016 برای متوسطه ای زمانی 1، 3، 8و24 ساعته بررسی گردید و مقادیر حاصل از اجرای مدل با نتایج اندازه گیری های میدانی در 9 ایستگاه دریافت کننده به عنوان پذیرنده های مجزا در مدل مقایسه گردید.نتیجه گیری: درمجموع با توجه به ارزیابی پیش بینی های صورت گرفته، در مقایسه های مختلف و مطالعات آماری در این تحقیق، عملکرد کلی مدل AERMOD در این محدوده مطالعاتی برتر از مدل CALPUFF بود. ولی بهطورکلی میتوان عملکرد هر دو مدل را در پیش بینی غلظت آلاینده ها در منطقه موردنظر قابل قبول دانست.

کلیدواژه ها

CO ، مدل AERMOD، مدلCALPUFF، مجتمع فولاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.