شناسایی عوامل موثر بر تغییر گرایش به خرید کالای لوکس با میانجی گری ویژگی های جمعیت شناختی مطالعه موردی: فروشگاه های شهرستان بانه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی نوآوری، توسعه و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: IDBCONF05_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بلال پناهی

استادیار گروه مدیریت دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری دانشگاه پیام نور ایران

محمدرضا نوروزی

دکتری تخصصی مدیریت سیاستگذاری بخش عمومی دانشگاه تربیت مدرس تهران

دانا قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش توسعه و منابع انسانی

چکیده

فروش کالاهای لوکس نیز در ایران هر سال به نقطه اوج می رسد. ماشین ها یکی از مشهودترین نمونه های مصرف اجناس لوکس در ایران است. در زمینه املاک حقیقی، آپارتمان ها و خانه های زیادی وجود دارند که قابل مقایسه با خانه های طراحی شده در جهان هستند.سرویس های لوکس در ایران شامل رستوران های ممتاز، چشمه معدنی، سالن های زیبایی، سالن های ورزشی در میان سایر موارد می باشد. دلایل زیادی وجود دارد که می تواند به عنوان فاکتورهای موثر برای تغییر الگوهای مصرف ایرانی ها فهرست بندی شود. به عنوان یک کشور مسلمان، ایران ویژگی های فرهنگی خاص خود را دارد. مذهب به عنوان یک فرهنگ فرعی، بر ارزش های دریافتی مشتریان، انگیزه ها و باورها در مورد کالاها مثل آنهایی که لوکس هستند تاثیرگذار است. با توجه به مباحث فوق، این پژوهش به دنبال یافتن پاسخی علمی برای این مسیله است که مهم ترین عوامل موثر بر تغییر گرایش به خرید کالای لوکس کدامند در این تحقیق از روش توصیفی، پیمایشی و همبستگی استفاده شده است؛ جامعه آماری مشتریان فروشگاه های لوکس منتخب در شهرستان بانه می باشد. با توجه به این که تعداد جامعه مورد نظر نامحدود(بیش از 100 هزار نفر) می باشد، با استفاده از جدول کرجسی مورگان، حجم نمونه 384 نفر می باشد.نتایج این تحقیق مشخص کرد که نگرش مصرف کننده نسبت به محصولات لوکس، کیفیت خدمات رستوران های لوکس، ادراک از برند لوکس و اثر اجتماعی بر قصد خرید تاثیر دارند در حالی که تصویر ذهنی و خودبینی تاثیری بر قصد خرید ندارند. علاوه بر این خودبینی تاثیر تعدیل گرانه ای بر رابطه ادراک از برند لوکس و اثر اجتماعی با قصد خرید ندارد.

کلیدواژه ها

نگرش، کیفیت خدمات، ادراک، اثر اجتماعی، خودبینی، تصویر ذهنی، قصد خرید،کالاهای لوکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.