نقش اینترنت اشیاء و محاسبات ابری در هوشمندسازی بنادر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی نوآوری، توسعه و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: IDBCONF05_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 804
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر فرهمند

رییس اداره برنامه ریزی،پژوهش و تحول اداری اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر

چکیده

فناوری اینترنت اشیاء و محاسبات ابری راهکارهای هوشمندی برای گردآوری و مانیتورینگ داده ها در بنادر فراهم میکنند. اینترنت اشیاء به مدیران بنادر کمک میکند تا تصمیمات هوشمندانه ای در مورد مدیریت حملونقل و لجستیک بگیرند. امروزه بنادر دنیا به دنبال هوشمندسازی هستند. هدف از هوشمندسازی در بنادر، استفاده هوشمندانه از زمان، منابع و سرمایه است. به عنوان بخشی از نتایج هوشمندسازی در بنادر میتوان به کاهش زمان مانور شناورها، کاهش زمان سرویسدهی به شناورها، کاهش زمان انتظار شناورها، مانیتورینگ شناورها، استفاده بهینه از ظرفیت اسکله، ردیابی، خسارتیابی و پایش سریعتر کانتینرها در یارد کانتینری، مدیریت ترافیک، مدیریت فضای پارکینگ و تردد کامیونها در بندر، مدیریت جریان ترافیک شهری، مصرف سوخت کمتر و محیط زیست سالمتر اشاره نمود. در این مقاله ابتدا مفاهیم بندر هوشمند، اینترنت اشیاء و محاسبات ابری تشریح میگردد و سپس به تشریح نقش اینترنت اشیاء و محاسبات ابری در صنعت حملونقل و لجستیک پرداخته میشود. در ادامه اهکارهایی جهت هوشمندسازی و بهبود حملونقل و لجستیک بنادر، با توجه به فناوری اینترنت اشیاء پیشنهاد میگردد.

کلیدواژه ها

بندر هوشمند، حمل ونقل و لجستیک، اینترنت اشیاء، محاسبات ابری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.