بررسی تاثیر رابطه ابعاد کیفیت زندگی کارکنان وابستگی اجتماعی شغلی،شغل و فضای کلی کار،یکپارچگی اجتماعی و توسعه و استفاده از قابلیت های انسانی با ادراک از معنویت محیط کار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی نوآوری، توسعه و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: IDBCONF05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد کریمی

دکتری اقتصاد،عضو هییت علمی دانشگاه آزاد مبارکه اصفهان

زینب یزدانی

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد واحد مبارکه اصفهان

چکیده

در دهه های اخیر مفهوم معنویت و کاربردهای آن در دنیا و به خصوص در دنیای غرب اهمیت زیادی یافته است، بطوریکه مفاهیمی همچون خدا، مذهب، معنویت و غیره که موضوعاتی خصوصی قلمداد میشدند، وارد تحقیقات علمی و مباحث آکادمیک در حوزه علوم انسانی شدهاند. بویژه تعداد تحقیقات در چنین موضوعاتی در پژوهشهای روانشناسی و مدیریت به سرعت در حال افزایش است. سازه معنویت با جستجو و تجربه عناصر مقدس، معنا، هوشیاری اوج یافته و تعالی مرتبط است.به نظر میرسد اهمیت معنویت در محیط کار به دلیل نقشی است که این عامل در متغیرهای گوناگون محیط کار از جمله کیفیت زندگی کاری داراست. نگرش جاری به کیفیت زندگی کاری کلیه جنبه های مربوط به منافع کارکنان، منافع سازمان و جامعه را همزمان مد نظر قرار میدهد. در واقع کیفیت زندگی کاری برنامه جامعی است که نیازهای گوناگون را در بر میگیرد و محدود به تغییر محتوای کار، یکنواخت کردن قوانین و استانداردهای کار، بهبود سازمانی و غنی سازی شغل نیست، بلکه ضمن توجه به کلیه عوامل مذکور، به انسانیتر کردن کار و محیط کار میپردازد و هدف آن ایجاد علاقه و انگیزه در کارکنان از طریق پاسخگویی به نیازهای آنان، فراهم کردن زمینه های پیشرفت و بهبود شایستگی های افراد، احترام به شخصیت آنان، جلب مشارکت و همکاری و توجه به عوامل فیزیکی و روانی محیط کار است. در واقع کیفیت زندگی کاری نوعی احساس مسیولیت اجتماعی در مدیران ایجاد میکند تا به منافع کارکنان نیز بیندیشند و کارکنان نیز متقابلا منافع سازمان را تضمین نمایند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.