بررسی اثر بیوفیلترها بر کاهش آلودگی نیترات در پساب های کشاورزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش جامع کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICCAN01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارغوان تفویضی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران

عبدالمجید لیاقت

استاد، دانشگاه تهران

چکیده

در دهه های اخیر رشد فزاینده جمعیت موجب شدت گرفتن تولید محصولات کشاورزی شده که این خود باعث افزایش جریان طبیعی نیتروژن به منابع پذیرنده آب گردیده است. نیترات رایج ترین شکل نیتروژن در خاک است که سریع از خاک شسته و همراه پساب به منابع آب وارد می شود. نیترات باعث بسیاری از بیماری ها از جمله مشکلات گوارشی در بزرگسالان و کبودی یا مرگ سلولی در اطفال می گردد. نیترات به عنوان آلاینده اولیه منتقل شده از طریق زهکش های زیرسطحی شناخته می شود و مطالعات زیادی برای حذف آن بخصوص از طریق اضافه کردن منبع کربن و بالابردن سرعت نیترات زدایی انجام شده است، به این منابع کربنی بیوفیلتر و به این فرآیند بیوفیلتراسیون گویند. ساختارهای سازه ای رایج بیوفیلترها شامل دیوار، بستر و لایه های نیترات زدا می باشد. از مهمترین عوامل در انتخاب بیوفیلترها طول عمر و توانایی آنها در حذف نیترات می باشد. روش های رایج اندازه گیری فرآیند نیترات زدایی شامل اندازه گیری مستقیم غلظت نیتروژن و یا اندازه گیری میزان جوامع باکتریایی نیترات زدا با تکنیک مهار استیلن هستند. در این پروژهش بررسی بیوفیلترها در سه بخش: ساختارهای سازهای، جوامع باکتریایی و طول عمر بیوفیلترها مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

نیترات زدایی، زهاب، بیوفیلتراسیون، طول عمر، ساختارهای سازه ای، جوامع باکتریایی، تکنیک مهار استیلن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.