ارزیابی روند تغییرات PM10 و سرعت باد از دو روز قبل از وقوع طوفان گرد و غبار شدید تا زمان وقوع آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش جامع کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICCAN01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر ملکی

دانشجوی ارشد رشته مهندسی محیط زیست، دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

احمد فتحی

هییت علمی گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

غلامرضا گودرزی

هییت علمی گروه بهداشت و محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز

هادی معاضد

هییت علمی گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

گرد وغبار همواره مسیله ای قابل توجه برای جوامع پیشرفته و در حال پیشرفت که در مناطق خشک و بیابانی قرار دارند، است. این نگرانی نیز برای شهروندان استان خوزستان به ویژه اهواز برای یک دهه اخیر به شدت قوت یافته است. از این رو مطالعه ای با بررسی روند تغییرات PM10 (ذرات معلق کمتر از 10 میکرون) و سرعت باد برای رخدادهای شدید گرد وغبار از دو روز قبل از وقوع تا زمان وقوع صورت پذیرفت. برای اجرایی کردن این پروژه، داده های کیفیت هوا (PM10) از سازمان محیط زیست خوزستان و داده های سرعت باد از سایت سازمان هواشناسی ایران برای بازه زمانی اسفند 1387 تا اسفند 190 فراهم گردیده شد. حاصل این پژوهش این گونه است که پنج مورد از گردوغبارها از شش مورد در ماه پر باران سال (اسفند) واقع شده اند و در تمامی موارد در روز قبل وقوع طوفان گرد وغبار یک پیک اولیه PM10 با غلظت میانگین 320/5 میکروگزم برمتر مکعب در ساعت11:30 به وقت گرینویج وجود دارد که با دو پیک روزهای غیر گرد وغباری کاملا متفاوت است. حداکثر سرعت باد در روز قبل از وقوع گرد وغبار در بازه سه ساعت قبل و بعد از پیک اولیه رخ داده است. میزان حداکثر، حداقل، اختلاف و میانگین روزانه سرعت باد از روز قبل از وقوع گرد وغبار به روز وقوع همواره روند کاهشی در پیش داشته است.

کلیدواژه ها

گرد وغبار، PM10، سرعت باد، پیک اولیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.