معرفی کمپوست، کمپوست زباله های شهری ، کمپوست گرانوله گوگرددار و ورمی کمپوست و اهمیت آن ها در کشاورزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش جامع کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICCAN01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین آرویی

دانشیار گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

یاسر لطفیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی- گرایش گیاهان دارویی، گروه علوم باغبانی و فضای سبز دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

مجید عزیزی

استاد گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

چکیده

استفاده گسترده از کود های شیمیایی به خصوص پس از انقلاب سبز، خسارات جبران ناپذیری را بر اکوسیستم های محیط زیست و سلامت انسان و دام وارد کرده است. تاکید بر کاربرد این مواد بدون توجه به اثرات و عوارض سوء مصرف بی رویه آنها، اکوسیستم ها را در معرض خطر جدی قرار داده است. امروزه از کودهای آلی به عنوان ابزاری برای نیل به حداکثر تولید در واحد سطح استفاده می شود. استفاده کامل از بقایای منابع گیاهی و غذایی قابل تجدید موجود، به همراه کاربرد بهینه ای از مواد معدنی، نقش مهمی برای حفظ باروری، ساختمان و فعالیت زیستی خاک ایفا می کند. کودهای آلی را می توان به سه گروه کودهای حیوانی، کود سبز و کمپوست تقسیم کرد. انواع مختلف کمپوست شامل: ورمی کمپوست، کمپوست گرانوله گوگوددار و کمپوست زباله های شهری می باشند. این مواد با داشتن غلظت بالایی از مواد آلی و داشتن درجه بالایی از پایداری در مواد آلی (مقدار زیاد مواد شبه هیومیک) در اصلاح کنندگی خاک نقش دارند. در مورد استفاده از کمپوست در فضای سبز می توان پتانسیل هایی مثل افزایش نگهداری آب، افزایش نگهداری مواد غذایی، کاهش نیاز به آفت کش ها، کاهش رواناب های سطحی و کاهش فرسایش خاک در دامنه های شیبدار را انتظار داشت. برای احیا و پالایش اراضی می توان به گونه ی موثری، از کاربرد کمپوست استفاده نمود.

کلیدواژه ها

کود آلی، کمپوست، گیاه، ورمی کمپوست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.