بررسی اثرات قندهای مرکب و رقیق کننده های مختلف بر خصوصیات باروری منی قوچ
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش جامع کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: ICCAN01_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 555
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام دانشگاه گنبد کاووس، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
استادیار گروه علوم دامی مامایی و تولید مثل دام دانشگاه گنبد کاووس، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
استادیار گروه علوم دامی فیزیولوژی دام دانشگاه گنبد کاووس، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه گنبد کاووس، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
چکیده
برای حفظ دام های بومی و جلوگیری از انقراض آنها بخشی از تحقیقات در زمینه روش های مطلوب حفظ و انتقال این ژن ها به نسل های آینده اختصاص می یابد. بنابراین می توان با بهبود روش های نگهداری اسپرم در جهت نیل به این اهداف تاثیرگذار بود. تلقیح مصنوعی یکی از درمان های کمک باروری برای بهبود پتانسیل ژنتیکی از طریق استفاده از اسپرم نژادهای برتر می باشد. از ابتدای بکارگیری تکنیک تلقیح مصنوعی، رقیق کننده های مختلفی جهت حفظ و نگهداری منی در شرایط مایع و انجماد استفاده شده است. انجماد اسپرم به عنوان یکی از روش های کمک باروری به حفظ کیفیت اسپرم کمک می کند. تغییرات دمایی طی فرآیند عمل آوری، انجماد و نیز یخ گشایی، باعث وارد شدن آسیب های ساختاری، بیوشیمیایی و عملکردی به اسپرماتوزوییدها می شود و به دنبال آن، نسبت اسپرماتوزوییدهای زنده و متحرک و در پی آن قدرت باروری کاهش پیدا می کند. بنابراین، به منظور کاهش آسیب های حاصل از انجماد، از محافظت کننده های انجمادی در رقیق کننده استفاده می شود. رقیق کننده های مکمل با قندهای مرکب مانند سوکروز، رافینوز و تره هالوز تمایل زیادی برای محافظت از سلول های اسپرم دارند و با ایجاد یک فشار اسمزی و خروج آب از سلول باعث کاهش تشکیل کریستال های یخ داخل سلولی در طی فرآیند کاهش دما می شوند. شیر و زرده تخم مرغ دارای ترکیباتی برای محافظت غشای پلاسمایی اسپرم در برابر آسیب های انجماد می باشند و بطور گسترده در رقیق کننده های اسپرم برای حفظ دام های بومی و جلوگیری از انقراض آنها بخشی از تحقیقات در زمینه روش های مطلوب حفظ و انتقال این ژن ها به نسل های آینده اختصاص می یابد. بنابراین می توان با بهبود روش های نگهداری اسپرم در جهت نیل به این اهداف تاثیرگذار بود. تلقیح مصنوعی یکی از درمان های کمک باروری برای بهبود پتانسیل ژنتیکی از طریق استفاده از اسپرم نژادهای برتر می باشد. از ابتدای بکارگیری تکنیک تلقیح مصنوعی، رقیق کننده های مختلفی جهت حفظ و نگهداری منی در شرایط مایع و انجماد استفاده شده است. انجماد اسپرم به عنوان یکی از روش های کمک باروری به حفظ کیفیت اسپرم کمک می کند. تغییرات دمایی طی فرآیند عمل آوری، انجماد و نیز یخ گشایی، باعث وارد شدن آسیب های ساختاری، بیوشیمیایی و عملکردی به اسپرماتوزوییدها می شود و به دنبال آن، نسبت اسپرماتوزوییدهای زنده و متحرک و در پی آن قدرت باروری کاهش پیدا می کند. بنابراین، به منظور کاهش آسیب های حاصل از انجماد، از محافظت کننده های انجمادی در رقیق کننده استفاده می شود. رقیق کننده های مکمل با قندهای مرکب مانند سوکروز، رافینوز و تره هالوز تمایل زیادی برای محافظت از سلول های اسپرم دارند و با ایجاد یک فشار اسمزی و خروج آب از سلول باعث کاهش تشکیل کریستال های یخ داخل سلولی در طی فرآیند کاهش دما می شوند. شیر و زرده تخم مرغ دارای ترکیباتی برای محافظت غشای پلاسمایی اسپرم در برابر آسیب های انجماد می باشند و بطور گسترده در رقیق کننده های اسپرم قوچ استفاده می شوند. امروزه به دلیل آلودگی میکروبی تخم مرغ، رقیق کننده لسیتین سویا جایگزین زرده تخم مرغ شده است. همچنین طی بررسی هایی استفاده از لسیتین سویا به جای زرده تخم مرغ باعث سازگاری و هماهنگی در اجزای مایع منی و خروج از خطرات بهداشتی می شود.کلیدواژه ها
اسپرم، تلقیح مصنوعی، رقیق کننده، زرده تخم مرغ، قند مرکب، لسیتین سویامقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.