بررسی تصویری دیوارنگاری شهری با رویکرد هنر محیطی ( مطالعه موردی شهرستان ساری از 90 تا 95 )
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکرد محیط زیست
- کد COI اختصاصی: AVCONF01_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 619
نویسندگان
کارشناس ارشد ارتباط تصویری، دانشگاه کمال الملک نوشهر، مازندران، ایران
چکیده
هدف از این پژوهش تبیین تعامل و رابطه موثر میان انسان و محیط زیست به کمک یک زبان تصویری و مردمی به نام دیوارنگاری است، که این موضوع زمینه ساز توسعه پایدار فضای سبز و هویت بخشیدن به مکانی که به آن تعلق خاطر داریم و آنچه ضرورت این تحقیق را میسر می سازد بهره گیری از عنصری ست (دیوارنگاری) که به سهولت تمامی مردم شهر همه روزه بی واسطه با آن در ارتباط هستند و آنچه که رابطه هنر محیطی و دیوارنگاری شهری را تداوم می بخشد، وجه تشابهی است که هر دو جنبش هنری برای شکوفایی و انتقال بار معنایی خود به مخاطبان به بستری چون فضای شهر نیازمندند تا بتوانند پیام اثر خلق شده را به مردم انتقال دهند و زمانی رسالت خویش را به سرانجام می رسانند که ایده از محیط گرفته شود یعنی ابژه طوری در کار قرار می گیرد که فضای اطراف را نیز احاطه کند و جزیی از محیط قلمداد شود . حال این فرضیه شکل می گیرد که دیوارنگاری شهری به عنوان یک عنصر پیام رسان در راستای هنر محیطی هدایت شود می تواند در ارتقاء سطح فرهنگ جامعه برای حفظ محیط زیست موثر واقع شود. روش انجام این تحقیق ماهیت توصیفی – تحلیلی بوده است و شیوه گردآوری اطلاعات بصورت (کتابخانه ای و میدانی) صورت گرفته است. روش تجزیه و تحلیل نیز کیفی بوده است و نتایج بدست آمده حاکی از عدم آگاهی و فرهنگ سازی نسبت جامعه که یکی از بزرگترین معضل دنیای مکانیزه امروز ماست، که همچنان برای بسیاری از مردم ناشناخته باقی مانده است در حالی که با انتقال پیام تصویری از دل دیواره های شهر، نوعی روحیه اجتماعی به حضور فعال مردم در ارتقای سلامت محیط زیست می باشد.کلیدواژه ها
دیوارنگاری شهری، فضای شهری، هنر محیطی، هویت شهری، محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.