گرافیک محیطی و آموزش زیست محیطی به کودک در فضای پارک (مطالعه موردی: پارک های ژوراسیک و بازیافت تهران)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکرد محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AVCONF01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1065
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سمانه موسوی گل چشمه

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشکده هنر تهران مرکز،

چکیده

گسترش فیزیکی و روند شهرنشینی در کلان شهری مانند تهران، موجب کاهش تماس و آشنایی کودک با محیط طبیعی شده و فرصت بازی و گذران اوقات فراغت او محدود به فضاهای تفریحی شهری شده است. فضاهای تفریحی نیز محیط هایی هستند که به طور معمول بر الگوهای آموزشی، رفتاری و رشد کودک تاثیر گذارند. در این میان شناخت دقیق نوع نگاه و تعیین قالب های بصری همگون با محیط طبیعی در طراحی گرافیک محیطی فضاهای تفریحی چون پارک ها، می تواند موجب تاثیر مثبت در روند تعامل میان کودک و آموزش های زیست محیطی شود. هدف از این پژوهش معرفی عناصر بصری مشترک در طراحی گرافیک محیطی فضای پارک های بازیافت و ژوراسیک تهران است که می تواند موجب تسهیل روند آموزش های زیست محیطی به کودک شود. پرسش پژوهش آن است که چه ویژگی های بصری در طراحی گرافیک محیطی فضای پارک موجب آموزش های زیست محیطی به کودک و تعامل او با محیط طبیعی می شود در این راستا فرضیه پژوهش به این صورت است که: استفاده از شیوه های علمی در طراحی گرافیک محیطی فضای پارک ها، جهت ایجاد مکانی با عملکرد تفریحی- آموزشی کارآمدتر و تاثیرگذارتر می تواند موجب تقویت و تحریک نیروهای غنی و بالقوه در کودک شده و در نهایت تربیت و اصلاح رفتار نیروی انسانی با محیط زیست گردد. برای اثبات فرضیه و رسیدن به پاسخی مناسب، با وجود منابع اندک کتابخانه ای به روش میدانی و توصیفی پارک های بازیافت، ژوراسیک در تهران مورد بررسی قرار گرفته اند. استفاده خلاقانه و نگرش های جدید در طراحی گرافیک محیطی فضای پارک ها و بهره گیری از کاربرد زبان بصری مرتبط با قالب آرایش محیط طبیعی موجب ایجاد فضایی با خصوصیات غنی خواهد شد که نقش عمده ای در فرایند آموزش های زیست محیطی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

گرافیک محیطی، کودک، آموزش زیست محیطی، شیوه های خلاقانه، بازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.