تحلیل محتوای مولفه های حقوق شهروندی در کتاب مطالعات اجتماعی پایه ی نهم
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش ملی آموزش حقوق شهروندی
- کد COI اختصاصی: CITIZENSHIP01_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3000
نویسندگان
معلم مقطع ابتدایی شهرستان نقده و دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
معلم مقطع ابتدایی شهرستان نقده و دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
چکیده
هدف اصلی این پژوهش، تحلیل محتوای بخش مدنی کتاب درسی مطالعات اجتماعی پایه نهم دوره متوسطه اول بر اساس ویژگی های مولفه های حقوق شهروندی همچون آزادی بیان، حق برخورداری از امنیت، ، حق برخورداری از صلح، حق برخورداری از حمایت قانون، حق داشتن کار و حرفه، حق برخورداری از محیط زیست سالم، حق برخورداری از برابری و عدالت، حق آزادی عقیده، حق آزادی انتخاب، توجه تامین اجتماعی ، حق برخورداری از آموزش و توجه به حق برخورداری از حق مالکیت بوده است. جامعه آماری و نمونه مورد بررسی در این پژوهش یکسان می باشد، یعنی جامعه و نمونه شامل کتاب مطالعات اجتماعی پایه نهم دوره ی متوسطه اول می باشد. به منظور تحلیل این داده ها، از آمار توصیفی شامل روش تحلیل محتوا استفاده شده است.در یک تحلیل کلی و نهایی کتاب مطالعات اجتماعی پایه نهم متوسطه مشخص گردید که از مولفه های 12گانه حقوق شهروندی مولفه های -1 حق ازادی بیان -2 برخورداری ازآموزش و پرورش -3 حق برخورداری از امنیت-4 ازادی انتخاب -5 حمایت قانون- 6ازادی عقیده، دارای بیشترین فراوانی و مولفه های -1 حق برخورداری از تامین اجتماعی و بیمه-2 حق برخورداری محیط زیست سالم -3 حق برخورداری از صلح -4 کار و حرفه -5 عدالت و برابری دارای کمترین فراوانی در کتاب مطالعات اجتماعی پایه نهم متوسطه می باشد. بدین ترتیب بااستفاده از مولفه های حقوق شهروندی نقاط ضعف و قوت محتوای کتاب آشکار و در قالب نتیجه تحقیق، به برنامه ریزان درسی پیشنهاد می گردد که در تهیه و تدوین کتاب درسی به مولفه های حقوق شهروندی که کمتر توجه شده، توجه و تاکید بیشتری صورت گیرد.کلیدواژه ها
حقوق شهروندی، کتاب درسی، تحلیل محتوامقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.