کاربرد تکنولوژی گیاه پالایی در رفع آلودگی از محیط زیست
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: ISCONF03_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2125
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران،
استادیار گروه مهندسی آبیاری و زهکشی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران،
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران
چکیده
امروزه آلودگی محیط زیست از مسایل مهمی است که جوامع مختلف با آن روبرو هستند. در اثر فعالیتهای انسان از جمله احداث کارخانجات صنعتی، استخراج معادن، سوختهای فسیلی، مصرف کودهای شیمیایی و آلی و غیره آلاینده ه ای مختلفی به منابع آب و خاک و هوا وارد میشود که برای محیط زیست تهدیدی جدی به شمار میرود. امروزه با درک مشکلات زیست محیطی به وجود آمده، تلاشهای فراوانی به منظور پاکسازی محیط زیست صورت گرفته است و بدین منظور روشهای مختلفی ابداع و به کار گرفته شده است از طرفی هزینه های بسیار گزاف روشهای فیزیکی و شیمیایی، سبب تلاش در جهت دستیابی به روشهای ارزانتری شده است. گیاه پالایی به عنوان یک روش حافظ و دوستدار محیط زیست، یکی از راهکارهای تصفیه در زمینهی حفظ و بهبود کارکرد اکوسیستمها و تنوع زیستی میباشد. در واقع گیاهپالایی روشی جدید برای پالایش مناطق آلوده است که بسیار موثر و کم هزینه بوده، مزایای زیادی داشته و قابلیت اجرای آن برای مدت زمان طولانی امکان پذیر است. این تکنولوژی به عنوان روشی سازگار یا محیط زیست شناخته شده است و اثرات ثانویه آلایندگی سایر روشها را ندارد. از نقطه نظر اقتصادی، سه هدف برای گیاهپالایی میتوان در نظر گرفت که عبارتند از : خطر آلودگی کمتر، حذف فلزات سنگین ، مدیریت پایای زمین. در روشهای گیاهپالایی انتخاب گیاه مناسب از اهمیت ویژهای برخوردار است که به شرایط اقلیمی و نوع آلودگی وابسته میباشد. بنابراین انتخاب گونه ه ای مقاوم و بومی که قابلیت تطابق با شرایط محیطی در محل آلوده را دارند یک عامل کلیدی در موفقیت گیاه پالایی است. در گیاه پالایی از گیاهان سبز و ارتباط آنها با میکروارگانیسم های خاک برای کاهش آلودگی خاک و آبهای زیر زمینی استفاده میشود. گیاهپالایی با توجه به نوع گیاه پالایش کننده، نوع آلاینده و تغییراتی که گیاه در آلاینده به وجود میآورد تکنیکهای متفاوتی دارد. این تکنیکها شامل تثبیت گیاهی، تجزیه ریشهای، انباشت گیاهی، تجزیه گیاهی و تبخیر گیاهی میباشد. این تکنیکها در استخراج، تثبیت، تصفیه، تخریب (تنزل یا تغییر شکل) و استخراج آلاینده به صورت بخار نقش دارند. در این مطالعه به بررسی کاربرد تکنولوژی گیاه پالایی در رفع آلودگی از محیط زیست پرداخته شده است.کلیدواژه ها
پاکسازی محیط زیست، گیاه پالایی، تثبیت گیاهی، تجزیه ریشه ای، انباشت گیاهی، تجزیه گیاهی، تبخیر گیاهیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.