مدل نمودن تبخیر و تعرق با استفاده از نرم افزار jandel و مقایسه آن با سایر روشها ( مطالعه موردی در مناطق باجگاه و کوشکک در شیراز

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای بهره برداری از منابع آب حوضه های کارون و زاینده رود (فرصتها و چالشها)
  • کد COI اختصاصی: COWR01_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2529
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه شهید باهنر کرمان

غلامعباس بارانی

استاد بخش عمران،دانشکده فنی دانشگاه شهید باهنر کرمان

تورج هنر

استادیاربخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

داده های طشتک تبخیر اغلب در تخمِین روابط تبخیر وتعرق گیاه مرجع به کار می روند ،که این روابط برای استفاده در طراحی سازه های آبی وبرنامه های آبیاری استفاده می شوند در این تحقیق باتوجه به آمار30 ساله هواشناسی در دو منطقه باجگاه وکوشکک و با استفاده از نرم افزار EXCEL برای روش های مختلف تبخیر وتعرق (فائو، پنمن مانتیت، بلانی کریدل، جیسن هیز، هارگریوز) مقدار پتانسیل تبخیر وتعرق محاسبه شد. سپس با توجه به Kp هر منطقه وتبخیر از طشتک ((Ep کلاس A مقدار پتانسیل تبخیر از طشتک بدست آمد، وبا استفاده از نرم افزار JANDEL روابط بین تبخیر بدست آمده از روش های فوق با پتانسیل تبخیر اندازه گیری شده از طشتک کلاس Aحاصل گردید. نتایج بیانگر همبستگی خوب روابط بدست آمده می باشند. با استفاده از روابط بدست آمده و داده های اندازه گیری شده طشتک تبخیر،می توان پتانسیل تبخیر وتعرق را برای روش های مختلف بدون نیازبه پارامتر های پیچیده بدست آورد.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق، باجگاه و کوشکک، jandel، ،طشتک کلاسA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.