بررسی رابطه ی بین ذهنیت فلسفی و میزان مسیولیت پذیری معلمان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
- کد COI اختصاصی: EPSCONF06_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 769
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربینی،دانشگاه پیام نور، تهران،ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، تاریخ وفلسفه آموزش وپرورش
چکیده
پیشرفت ابعاد گوناگون جامعه بشری، درگرو حس مسیولیت در بین افراد آن جوامع هست. مسیولیت پذیری اجتماعی را میتوان به صورت داشتن دغدغه های انسانی نسبت به مسایل و مشکلات اجتماعی دانست. همچنین اهمیت مسیولیت پذیری معلمان به عنوان قشر تاثیرگذار در تربیت فرزندان که معماران آینده ی اجتماع هستند، بسیار مهم و حایز اهمیت میباشد. لذا در پژوهش حاضر به بررسی رابطه ی بین ذهنیت فلسفی و میزان مسیولیت پذیری اجتماعی معلمان پرداخته شده است. برای نیل به هدف مذبور جامعه آماری متشکل از 103 نفر از معلمان دبیرستانهای شهرستان سنقر که بر اساس جدول دمورگان و به صورت تصادفی انتخاب شده و با در اختیار قرار دادن دو پرسشنامه که یکی از آنها پرسشنامه استاندارد ذهنیت فلسفی میر سپاسی و سلطانی((1375 و دیگری پرسشنامه تالیفی در باب مسیولیت پذیری اجتماعی معلمان، رابطه ی بین ذهنیت فلسفی و مسیولیت پذیری اجتماعی ایشان، موردمطالعه قرارگرفته است. یافته های پژوهش بیانگر وجود رابطه مستقیم بین ذهنیت فلسفی و ابعاد آن(جامعیت، تعمق و انعطاف پذیری) با میزان مسیولیت پذیری معلمان بوده است؛ بدین معنی که به هر میزان که ذهنیت فلسفی در معلمان قویتر باشد احساس مسیولیت اجتماعی ایشان نیز بیشتر خواهد بود. از تحلیل داده ها میتوان نتیجه گرفت که بعد جامعیت ذهنیت فلسفی نسبت به انعطاف پذیری و تعمق، رابطه بیشتری با مسیولیت پذیری اجتماعی دارد.کلیدواژه ها
ذهنیت فلسفی، جامعیت، تعمق، انعطاف پذیری، مسیولیت پذیری اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.