ارزیابی فراسنجه های بیوشیمیایی خون و تعادل اکسیدانی مرغ های تخم گذار تغذیه شده با عصاره پوست انار در پیک تولید

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی
  • کد COI اختصاصی: NCARAS02_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 695
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره غزنوی

دانشجو دکترا، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند

سیدجواد حسینی واشان

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند

نظر افضلی

استاد، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند

سیداحسان غیاثی

استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند

چکیده

هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره پوست انار بر فراسنجه های بیوشیمیایی خون شامل پروتیین تام، کلسترول، تری گلیسرید و HDL و تعادل اکسیدانی مرغ های تخم گذار در پیک تولید بود. در این تحقیق از تعداد 150 قطعه مرغ تخم گذار های لاین W-36 در مرحله پیک تولید و سن 32 هفتگی با 3 تیمار آزمایشی، 5 تکرار و 10 قطعه مرغ در هر تکرار استفاده شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 دوره 28 روزه اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح 0، 400 و 700 میلی گرم در کیلوگرم عصاره پوست انار بود. در انتهای هفته ی دوازدهم آزمایش، پس از اعمال 4 ساعت گرسنگی از هر تکرار به طور تصادفی دو قطعه مرغ انتخاب و نمونه گیری خون از طریق ورید بال صورت گرفت تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد غلظت پروتیین تام، تری گلیسرید و HDLتحت تاثیر عصاره پوست انار قرار نگرفته اند ولی غلظت کلسترول تام در سطح 700 میلی گرم عصاره پوسته انار بطور معنی داری نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت .(P< 0/05) غلظت مالون دی آلدیید((MDA1 خون به عنوان شاخص آنتی اکسیدانی در مرغ های تخم گذار تغذیه شده با عصاره پوسته انار بطور معنی داری کاهش یافت. .(P< 0/05) بنابراین یافته ها نشان داد که افزودن عصاره پوست انار به جیره مرغ تخم گذار باعث کاهش چربی خون و بهبود تعادل اکسیدانی در پیک تولید میگردد.

کلیدواژه ها

عصاره پوست انار، تری گلیسرید، کلسترول، مالون دی آلدیید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.