شبهات وهابیت به شفاعت و پاسخ شیعه به آن ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم انسانی و مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: ARSCS01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه خانی

معاونت پژوهش حوزه علمیه فاطمیه (س) پاکدشت، کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی

چکیده

فرقه وهابیت که در قرن دوازدهم توسط محمد ابن عبد الوهاب بنیان گذاری شده است به دلیل برداشت های غلط و تفسیرنادرست از آیات قرآن شبهه های گوناگونی را در زمینه ی مسایل اعتقادی سایر مسلمانان به خصوص شیعیان مطرح کرده اند؛ ازجمله شبهاتی که توسط وهابی ها مطرح شده این است که آنان طلب شفاعت از پیامبر (ص) و اولیاء حرام و راهی به سوی شرکمی دانند. مسلمانان را به خاطر طلب شفاعت و توسل به اولیای الهی و زیارت قبور مشرک معرفی نمودند ومعتقدند که شافعان درروز قیامت درباره گناهکاران امت شفاعت خواهند کرد ولی ما هرگز حق نداریم در این جهان از آنان طلب شفاعت کنیم.این تحقیق از جهت هدف کاربردی است و به دنبال پاسخ گویی به شبهه وهابیان در مورد شفاعت می باشد. روش بکار رفتهدر آن توصیفی و تحلیلی و مطالب آن به صورت کتابخانه ای گردآوری شده است. درخواست شفاعت از پیامبر (ص) و اولیا درصورتی شرک است که درخواست کننده، آن ها را معبود خویش قرار داده و پرستش کند یا این که معتقد باشد که آن ها درفاعلیت و تاثیر گذاری، مستقل از اراده و قدرت خداوند عمل می کنند؛ در حالی که شیعیان، نه تنها چنین اعتقادی ندارند بلکهپیامبر (ص) و اولیا (ع) را واسطه های فیض الهی می دانند که به اذن و اراده ی خداوند عمل می کنند.بنابراین، درخواست شفاعت شیعیان از آن بزرگواران و توسل به ایشان با چنین اعتقادی، شرک نیست. لذا در این تحقیق بهتاریخچه وهابیت ، تعریف شفاعت و سپس به شبهات وارده درباره شفاعت از جانب وهابیان پرداخته و ارایه پاسخ نموده است.

کلیدواژه ها

وهابیت ،ابن تیمیه، محمدبن عبدالوهاب، شفاعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.