تاثیر متقابل مبلمان شهری و الگوهای رفتار جمعی در کاربری های عمومی (اجتماعی)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی
- کد COI اختصاصی: MEMARI05_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 649
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری
دکتری معماری، عضو هیات علمی گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری.
چکیده
حضور مردم در فضاهای عمومی با هدف بودن در فضا ، یکی از مهم ترین مولفه های سرزندگی فضای شهری است که منجر به ارتقای سطح روابط اجتماعی، افزایش امنیتطبیعی، ایجاد حس تعلق به مکان با افزایش امکان وقوع خاطره ی فردی و جمعی و کاهش جرم و جنایت در شهر می شود. مبلمان شهری از جمله عناصری می باشند که بسیار به خصوصیات فرهنگی کشورها یا شهرها وابسته هستند، مبلمان شهری یکی از بخش های مهم جامعه شهری است که الگوهای رفتاری شهروندان را هدایت می کند و فرهنگ شهرنشینی را ارتقا یا تنزل می بخشد. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مبلمان شهری به عنوان یک عامل بسیار موثر در تبدیل به شهر زنده و پویا که در نتیجه باعث رونق زندگی همگانی می شود از مبلمان شهری بعنوان عاملی جهت هدایت شهروندان به استفاده از سایر عناصر شهری نظیر خیابان ها، پیاده راه ها میادین و پارک ها و در کوتاه کلام، زندگی شهری با الگوهای مناسب رفتار جمعی و همچنین هدایت شهر به سمت گرایش به انجام رفتارهای جمعی با قابلیت تبدیل به شهر مناسب برای انجام رفتارهای پیاده در دستور کار مدیران شهری قرار دارد. از مهمترین اهداف پژوهش تعریف تاثیر مبلمان شهری برالگوهای رفتار جمعی در کاربری های عمومی می باشد چرا که مبلمان شهری به عنوان یکی از ارکان کلیدی شهر در بیان هویت شهر و فرهنگ همگانی می باشد.این مطالعه با روش انجام ارزیابی کیفی و جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای صورت پذیرفته است.در این پژوهش ابتدا با بررسی مفاهیم مبلمان شهری و انواع ان ر عناصر – ثابت عناصر – متحرک و...را شرح دهیم و سپس به بررسی عوامل موثر بر فعالیت اجتماعی که موجب ارتقای کیفیت کاربری های همگانی است بپردازیم.کلیدواژه ها
مبلمان شهری، الگوهای رفتار جمعی، زندگی همگانی، کاربری های عمومیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.