مقایسه رویکردهای اجرایی پایش ترک بر مبنای تصاویر در سازه های بتنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی بتن خودتراکم ایران و اولین کنفرانس ملی تعمیر و نگهداری سازه های بتنی
  • کد COI اختصاصی: SCCMRC05_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمین منیرعباسی

عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور، ایران

جلال ایوبی نژاد

عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور، ایران

محمد صادق ترکمن

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران،گرایش مهندسی و مدیریت ساخت،دانشگاه پیام نور

چکیده

اگرچه روش های سنتی محاسبه عرض ترک ها در سازه های بتنی که عمدتا مبتنی بر جمع آوری دستی و غیراتوماتیک اطلاعات و متکی بر نظر و قضاوت شخصی متخصصان می باشند طی سالیان گذشته بخوبی در پروژه ها بکار گرفته شده و توانسته پاسخگوی بخش زیادی از نیازها باشد اما بدلیل آن که همواره علاوه بر زمانبر بودن با مقداری خطاهایانسانی همراه می باشند، توجه به روش های نوین شناسایی و پایش ترک در سالیان اخیر مورد توجه قرارگرفته است که یکی از مهم ترین رویکردها در این زمینه استفاده از روش های تصویر مبنا می باشد. سیستم های تصویر مبنا با استفاده از تصاویر کارگاهی تهیه شده تو سط دوربین های عکاسی و فیلمبرداری اقدام به شناسایی ترک ها در تصاویر و تعیینپارامترهای معینی (نظیر طول ترک) برای آنهامی باشند. همچنین ردیابی نحوه انتشار ترک ها در طول زمان با استفاده از مجموعه ای از عکس های زمان بندی شده نیز از اهداف دیگر طرح ریزی این سیستم ها می با شد. از بررسی پژوهش های انجام شده در این حوزه مشخص می گردد که عمده کارهای انجام شده با استفاده از دو رویکرد پردازش تصویر وهدف گذاری انجام گردیده است. براین اساس در ابتدا رویکرد پردازش تصویر معرفی و مدل نفوذ بع نوان موثرترین روش این رویکرد ارایه می گردد. در ادامه رویکرد هدف گذاری تبیین و فرایند تطبیق بعنوان مکمل این رویکرد معرفی شده و درنهایت نیز نقاط ضعف و قوت هر دو رویکرد را بیان و مقایسه می گردد.

کلیدواژه ها

شناسایی ترک، بازرسی تصویری، پردازش تصویر، مدل نفوذ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.