ارزیابی سازه ایی دیوار برشی بتنی تقویت شده با ساندویچ پنلFRP پیچ شده به دیوار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVILED06_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 889
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی چهارلنگ

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه عمران، سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر، قایمشهر، ایران

میرامید هادیانی

استادیار، گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر، قایمشهر، ایران

مجتبی یعقوبی سرسختی

مربی، گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر، قایمشهر، ایران

چکیده

حرکت استمراری علم در عرصه مهندسی سازه زلزله موجب گردیده است تا نوسازی و بهسازی در سالهای در اخیر از روش های نوین و مصالحی جدید بهره گیرد که در پیشینه طولانی ساخت و ساز سابقه نداشته است در میان این نوآوریها FRP از جایگاه ویژه برخوردار میباشد. اولین تحقیقات انجام شده در زمینه ورقهای کامپوزیتی، از اوایل دهه 1980میلادی آغاز شده است، سازههای بتنی که در گذشته اجرا شده اند، یا بدون رعایت ضوابط آیین نامه ای طراحی و اجرا شده و یا ضوابط رعایت شده در آنها، با پیشرفت اطلاعات علمی در آیین نامه ها، کافی تشخیص داده نمیشود. روش مورد استفاده در این پایان نامه برای تحقیق بهسازی لرزهای سازه بتنی به عنوان دیوار برشی با استفاده از پنلهای ساندویچی با FRP میباشد، که از طریق نرم افزار اجزای محدود صورت میگیرد. برای اینکه نقش دیوارهای برشی در عملکرد قاب بتنی به پاسخ کلیتری شود، از سه قاب 10، 15، 20 طبقه استفاده شده است. همه این قاب ها 4 دهانه 5 متری دارند و ارتفاع همه طبقات مساوی 3/2 متر است. حال برای پیاده سازی اینکار از پنل های طراحی شده ساندویچی با FRP پوشش داده، استفاده شده است. نتایج بیانگر این مطلب میباشد که، ساندویچ پنل-هایFRP موجب بهتر شدن رفتار سازه و بهبود ضریب رفتار سازه میگردند و پاسخ سازه را در برابر بارهای وارده احتمالی کاهش و ظرفیت سازه افزایش خواهند داد. این میزان کاهش برای قابهای ده طبقه، 32 درصد، برای قابهای پانزده طبقه، 41 درصد و برای قابهای بیست طبقه، 28 درصد میباشد.

کلیدواژه ها

بهسازی لرزه ای، پنلهای ساندویچی، سازه بتنی، دیوار برشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.