توانمندسازی و اشتغال زنان روستایی در بخش کشاورزی و تاثیر آن بر امنیت غذایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش تولید ملی و اشتغال پایدار، چالش ها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: NPSE01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1079
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن خسروی پور

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

آمنه سواری ممبنی

دانشجوی دکتری رشته ترویج کشاوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

چکیده

در سراسر جهان زنان به عنوان رکن اساسی واحدهای تولیدی، همواره مطرح بوده اند و ساختار اقتصادی خانواده بدون حضور آنها، پایداری نخواهد داشت. بدون شک نمی توان بحثی از امنیت غذایی به میان آورد و نقش روستاییان به ویژه زنان روستایی را نادیده گرفت. در واقع زنان به عنوان نیروی عمده برای ایجاد تحول و منبعی بالقوه برای پیشبرد اقتصاد روستا و افزایش هر چه بیشتر نرخ رشد تولیدات مواد غذایی می باشند. این پژوهش تلاش دارد به بررسی و تحلیل توانمندسازی و اشتغال زنان روستایی و تاثیر آن بر امنیت غذایی بپردازد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از منابع کتابخانه ای و سایت های اینترنتی بوده و از نوع مطالعات مروری است. مطابق با یافته های پژوهش نقش زنان روستایی در تضمین امنیت غذایی جوامع انسانی به جهت تولید محصولات کشاورزی توسط آنان بسیار حایز اهمیت است. از این منظر تاکید بر توانمندسازی زنان روستایی جهت بالا بردن قدرت سازندگی و خلاقیت آن ها یکی از عناصر توسعه ای، مهم است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که توانایی زنان روستایی مورد غفلت برنامه ریزان قرار می گیرد و امکانات توزیع شده براساس برنامه های توسعه ای به دست زنان روستایی نمی رسد لذا هر کشوری برای این که امنیت غذایی خود را در دنیای پرمخاطره امروز تضمین کند، باید حداقل در سطح اقتصادی مبادرت به توانمندسازی زنان روستایی کند در این راستا پیشنهاد می گردد تا دولت برای کارآفرینی اشتغال زنان روستایی بسترسازی لازم را انجام داده، دسترسی زنان روستایی به خدمات ترویجی، تامین اجتماعی، زمین کشاورزی و اطلاعات و فناوری و همچنین افزایش دسترسی به منابعی مانند وام، تولید و بهره وری صورت گیرد.

کلیدواژه ها

توانمندسازی، اشتغال، اشتغال زنان روستایی، کشاورزی، امنیت غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.