بررسی وضع مالیات بر سود سپرده های بانکی در ایران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: همایش تولید ملی و اشتغال پایدار، چالش ها و راهکارها
- کد COI اختصاصی: NPSE01_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 978
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، اقتصاد، دانشگاه رازی
دانشیار اقتصاد، دانشگاه رازی
چکیده
وضع مالیات بر سود سپرده ها انگیزه سپرده گذاران را برای سپرده گذاری در بانکها کاهش می دهد با کاهش سپرده گذاری در بانکها و کاهش قدرت بانکها در تجهیز منابع در نتیجه وضع مالیات بر سود سپرده ها، توان اعطای اعتبار توسط بانکها کاهش می یابد و سرمایه گذاری نیز کاهش پیدا می کند. کاهش سرمایه گذاری نیز تولید و اشتغال را کاهش می دهد. از سوی دیگر در صورتی که سپرده گذاران پس از وضع مالیات بر سود سپرده ها، سپرده های خود را به سمت فعالیتهای غیر مولد از قبیل خرید ارز، طلا و زمین، هدایت کنند در ان صورت تقاضا برای این داراییها و سایر کالاهای دیگری که سپرده-ها صرف خرید انها می-شود افزایش می یابد و در نتیجه سطح عمومی قیمتها و تورم نیز افزایش می یابد.تجزیه و تحلیل اثار وضع مالیات بر سود سپرده ها بر اقتصاد و مقایسه دیدگاه اقتصاددانان در خصوص ان از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در این مقاله به ان پرداخته می شود. در این مقاله بررسی اثار وضع مالیات بر سود سپرده ها به روش توصیفی-تحلیلی انجام می پذیرد.نتایج این مطالعه نشان می دهد وضع مالیات بر سود سپرده هایی که بیشتر جنبه پس اندازی دارند، توجیه پذیر نیست. اما وضع مالیات با نرخ تصاعدی بر سود سپرده های با ارقام درشت توجیه پذیر است.کلیدواژه ها
مالیات، سود، سپرده بانکی، ایرانمقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.