زنان، ارکان توسعه: وضعیت مشارکت سیاسی - اجتماعی زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی تحولات جدید ایران و جهان
  • کد COI اختصاصی: IRANWORLD01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3923
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده نصرت شجاعی

دانشجوی دکتری سیاست و حکومت، دانشگاه پوترا مالزا

حسین آسایش

دانشجوی دکتری سیاست و حکومت، دانشگاه پوترا مالزا

چکیده

آمارهای جهانی نشان میدهد زنان در بخشهای مختلف از جمله آموزش، استخدام، بهداشت، تغذیه، سیاست و آزادی های فردی و اجتماعی با تبعیض های گوناگون روبرو می شوند و این موضوع باعث شده است زنان در مقایسه با مردان از فرصت کمتری برای توسعه و پیشرفت خود و اجتماعی برخوردار شوند با توجه به اینکه زنان به عنوان نیمی از جمعیت بشری از ارکان اساسی رشد و توسعه جوامع بشمار می روند و بدون مشارکت فعال و گنجاندن دیدگاه آنان در تمام سطوح تصمیم گیری، اهداف برابری، توسعه و صلح قابل دستیابی نخواهد بود، حضور وسیع و سهیم شدن زنان در عرصه های اجتماعی و سیاسی را می توان از نشانه های سلامت دموکراسی و نمایانگر بلوغ فکری و رشد شعور اجتماعی هرجامعه محسوب نمود. حضور زنان ایرانی در ابعاد سیاسی و اجتماعی نیز اگرچه پس از پیروزی انقلاب اسلامی (1357/1979) روند رو به رشدی داشته است و دولتمردان و برنامه ریزان، با تاکید بر موازین اسلامی و اصول قانون اساسی، به منظور توسعه کمی و کیفی حضورزنان در عرصه های مختلف برنامه های متعددی طرح ریزی کرده اند اما شواهد نشان می دهد به زنان به عنوان نیروی بنیادی در فرایند توسعه و تعالی کشور توجه کافی نشده و آنگونه که شایسته است از سهمی متناسب و همخوان با کار ویژه هایشان در ساختار قدرت اجتماعی برخوردار نشده اند با وجود گذشته سی سال ا زانقلاب اسلامی، زنان ایرانی علیرغم توانمندی ها و شایستگی ها در بخش های علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هنوز نتوانسته اند به جایگاه در خور و شایسته ای در سطوح مدیریتی تصمیم گیری دست یابند. این مقاله با تاکید بر تئوری تفاوتهای جنسیتی، به بررسی موانع فرهنگی به عنوان اصلی ترین موانع مشارکت سیاسی - اجتماعی زنان می پردازد.

کلیدواژه ها

زنان، انقلاب اسلامی ایران، مشارکت سیاسی - اجتماعی، موانع فرهنگی، تئوری تفاوتهای جنسیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.