دیدگاه ها و نظرات مادران درباره آموزش مسایل جنسی به دختران نوجوان خود:یک مطالعه کیفی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 16، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-16-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه مجدپور

کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

سعادت پرهیزکار

دانشیار مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

علی موسوی زاده

استادیار گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

محسن شمس

دانشیار مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ، دانشکده بهداشت ،دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

چکیده

مقدمه:مادران در انتقال اطلاعات و آموزش رفتارهای سالم از جمله مسایل جنسی، به دختران خود نقشکلیدی دارند. اطلاع از دیدگا هها و نظرات مادران، پیش نیاز اصلی در طراحی مداخلات اثربخش برایتوانمندسازی آنان است تا بتوانند به عنوان واسطه های آموزشی در این حوزه، نقش آفرینی کنند. این مطالعه باهدف استخراج نظرات مادران درباره آموزش مسایل جنسی به دختران نوجوان خود در شهر ماهشهر انجام شده است.روش بررسی: این پژوهش کیفی پدیدارشناسی، از طریق مصاحبه عمیق و بحث گروهی متمرکز بامادراندارای دختر نوجوان 18-12 ساله انجام شد. مصاحبه ها با هفت مادر و جلسات بحث گروهی با حضور 28 مادردر پنج گروه انجام شد. محوراصلی بحث ها آموزش مسایل جنسی به دختران و نحوه انجام آن بود. نظراتارایه شده به طور کامل ثبت شد و پس از دسته بندی، تم های اصلی استخراج و تحلیل شد.یافته ها:پنج موضوع اصلی حاصل از مطالعه شامل لزوم آموزش مسایل جنسی به دختران نوجوان، منابعاطلاعاتی مادران درباره مسایل جنسی در دوران نوجوانی خود، منابع آموزشی پیشنهادی، موانع ارایه اینآموزش ها، لزوم توانمند سازی مادران برای آموزش مسایل جنسی و پیشنهادات برای تدوین برنامه آموزشیمادران بود.نتیجه گیری: بیشتر مخاطبان به لزوم آموزش مسایل جنسی به دختران نوجوان به شکل محدود اعتقادداشتند،مادران آموزش دیده را بهترین فرد برای آموزش دختران م یدانستند وموانعی مانند خجالت از طرحموضوع، نگرانی از گستاخی و کنجکاوی دختران، آگاهی ناکافی درباره مسایل جنسی و نبود مهارت برقراریارتباط موثر با دختران خود را بیان کردند.

کلیدواژه ها

آموزش مسایل جنسی، دختران نوجوان، مادران، مطالعه کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.