مدل سازی تاثیر تنوع پذیری محصول پنیر بر سهم برندهای موجود در بازار مشهد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه اقتصاد کشاورزی، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AGEC-10-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر دادرس مقدم

عضوهییت علمی دانشگاه زاهدان

محمد قربانی

استادگروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا کرباسی

استادگروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا کهنسال

استادگروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

تنوع پذیری برندها از عاملهای موثر بر سهم محصول پنیر از برندهای مختلف در فروشگاه های مواد غذایی میباشد. دراین پژوهش، با استفاده از تقریب تابع الگوریتم ژنتیک 2(GFA)، مدلسازی برای عاملهای موثر بر سهم محصول پنیر برندهای کاله، پگاه ، صباح و رقیبان صورت گرفته است. نمونه آماری شامل داده های پروژه نوشاد و شرکت صنایع شیر پگاه در سال 1393 از 435 فروشگاه مواد غذایی در مشهد میباشد. نتایج نشان داد، از عاملهای موثر بر سهم محصول پنیر برند کاله، کمترین قیمت برند کاله است. از اثرگذارهای مهم دیگر بر سهم محصول پنیر تنوع برند کاله است به طوری که هر چه تنوع برند کاله افزایش یابد، سهم محصول برند کاله در بازار افزایش مییابد. ضرایب تنوع صباح، پگاه و برندهای رقیب منفی شده است. از عاملهای موثر بر سهم برند پگاه، بیشترین قیمت پگاه میباشد که تاثیر منفی دارد. ضریب تنوع پذیری صباح، کاله و رقیبان منفی شده که نشان میدهد، تنوع پذیری برندهای دیگر باعث کاهش سهم محصول پنیر پگاه در بازار مشهد خواهد شد. در مورد سهم برند صباح، ضریبهای تنوع پذیری کاله، پگاه و برندهای رقیب منفی شده و نشان میدهد، افزایش تنوع سهم برندهای دیگر باعث کاهش سهم برند صباح در بازار مشهد میشود. این مطالعه نشان داد، تنوع برند کاله، پگاه و صباح باعث کاهش سهم محصول پنیر برندهای رقیب در بازار میشود. ضریبهای تنوع پذیری برندهای رقیب مثبت شده است. از عاملهای موثر بر سود فروشگاه ها نیز تنوع پذیری برندها میباشد. کمترین قیمت برند صباح با سود فروشگاه رابطه مثبت و با بیشترین قیمت صباح رابطه منفی دارد و نیز قیمت صباح با سود فروشگاه رابطه عکس دارد. با توجه به یافته ها پیشنهاد میشود که برندهای منتخب برای افزایش سهم خود در بازار بایستی به تنوع پذیری محصول پنیر توجه ویژه ای را داشته باشند.

کلیدواژه ها

تنوع پذیری، پنیر، سهم برند، سود فروشگاه، الگوریتم GFA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.