مروری بر پروتکل های مسیریابی در شبکه های بین خودرویی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کامیپوتر،فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: CEITCONF01_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 426
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین رهنمایی یحی آبادی

کارشناسی ارشد ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

بهرنگ برکتین

فوق دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

در سالهای اخیر افزایش تعداد وسایل نقلیه بر روی جاده و گسترش حوادث جادهای موجب توجه بیشترمحققان به شبکه های بین خودرویی و سیستم حملونقل هوشمند جهت کنترل وضعیت جاده ها شده است. پتانسیل بالای این نوع شبکه ها در بهبود رفاه و امنیت جاده ها و وسایل نقلیه آن را به زمینه ی فعال تحقیقاتی تبدیل کرده است. شبکه های بین خودرویی یکی از انواع شبکه های اقتضایی متحرک میباشند که بدون نیاز به وجود هیچگونه زیرساختی به سرعت قابل تشکیل هستند. سرعت بالای وسایل نقلیه، توپولوژی پویای شبکه و برخی ویژگیهای محیط موجب شده که مسیریابی در شبکه های بین خودرویی به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شود. یک پروتکل مسیریابی موثر باعث بهبود بسیاری از فاکتورها مانند بهبود قابلیت اطمینان سیستم و تحویل بسته های داده در کوتاهترین زمان بهخصوص در شرایط اضطراری میشود. در این پزوهش به مقایسه پروتکل های (پی اف کیو- ای اودیوی ،اف بی اف او زدبی آر ، کیو ال ای اودیوی ،دی اس آر ، ای اودیوی)، بیان نقاط قوت و ضعفشان پرداخته شده و سپس با به کارگیری ابزار شبیه سازی به نام ان اس تو عملکرد این پروتکل ها مورد ارزیابی و مقایسه قرارگرفته است. نتایج شبیهسازی ثابت م یکند، پروتکل ترکیبی اف بی اف او زدبی آر نرخ تحویل بسته و تاخیر انتها به انتهای موثر تری نسبت به سایر روش های مورد مقایسه دارد .

کلیدواژه ها

شبکه های بین خودرویی ، پروتکل مسیریابی ،الگوریتم های زیستی ،کیو-یادگیری ، منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.