آثار بیولوژیک تسلیحات صوتی بر بدن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین همایش سراسری پدافند جنگ های نوین
  • کد COI اختصاصی: NBCCON07_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 943
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید امیرزاده فتوت

دانشگاه جامع امام حسین (ع) – دانشکده و پژوهشکده علوم پایه – گروه جنگ نوین

منصور عسکری

دانشگاه جامع امام حسین (ع) – دانشکده و پژوهشکده علوم پایه-مرکز تحقیقات فیزیک

چکیده

کاربردهای صدا و استفاده از آن به عنوان یک سلاح مورد قرار می گیرد. همانگونه که می دانیم مبنای طراحی و محاسبات فنی هر سلاح، نوع هدف، نحوه و میزان تاثیرگذاری یا تخریبی است که ازآن انتظار می رود. استفاده از صدا به عنوان یک سلاح نیز ناشی از اثراتی است که صدا دربسامدها و شدت های مختلف برروی موجودات زنده به جای می گذارد.از طرف دیگر از دیرباز صدا بعنوان یک عامل زیان آور در محیط های صنعتی، شهری و نیز در طبیعت مورد توجه بوده و تا به حال مطالعات و تحقیقات بسیاری توسط سازمان ها، نهادها و ارگان های معتبر بین المللی در خصوص اثرات آن به ویژه بر روی انسان انجام گرفته و استانداردهای تماس با صداهای گوناگون نیز تدوین گردیده است. این استانداردها در بسیاری از کشورها مبنای قانون گذاری قرار گرفته و در حال اجرا هستند.آمار بالای افت شنوایی وکری های شغلی، تروماهای صوتی، ناراحتی های گوارشی، افسردگی، اختلالات روانی در صنایع، میدان های جنگ و شهرها حکایت از اثرات نامطلوب صدا بر روی بدن انسان دارد و همان گونه که در ادامه خواهد آمد، اغلب این عوارض موقتی بوده وپس از گذشت زمان برگشت پذیر می باشد. این اثرات الگو و مبنای طراحی سلاح هایی قرار گرفته که غیرکشنده بوده و دشمن یا هدف را برای مدتی زمین گیر مینماید. براساس گزارشات منتشره نمونه هایی از این سلاح ها توسط نیروهای آمریکایی برای سرکوب تجمعات مردمی در عراق مورد استفاده قرار گرفته است. این قسمت به بررسی مکانیسم تاثیر و اثرات مهم بیولوژیک و پاتوفیزیولوژیک صدا برروی محیط زنده بالاخص انسان می پردازد. این موضوع از این جهت دارای اهمیت هست که یک رزمنده در مواقع جنگ باید از شدت صدایی که از طریق ادوات جنگی ( انفجارات ، توپ خانه و غیره ) تولید می شود مطلع بوده تا بتواند در مقابل آن از گوشی های صدا گیر استفاده نماید.

کلیدواژه ها

تسلیحات صوتی، شدت صوت، دسیبل، بیولوژیک، شدت صوت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.