نورپردازی فضاهای شهری با بهره گیری از طبیعت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی منظر راه های شهری و برون شهری با رویکرد بومی سازی
  • کد COI اختصاصی: ICUIRL01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا تیرگریان

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری معماری بایونیک، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه کاشان، ایران

حمیدرضا فرشچی

استادیار گروه تکنولوژی معماری، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه کاشان

امیرحسین صادقپور

استادیار گروه تکنولوژی معماری، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه کاشان

چکیده

نور از جمله عناصر تاثیرگذار در طراحی فضاهای شهری است که نقش بسیار موثری در جلوه بصری عناصر موجود در منظرشهری دارد. امروزه مسیله نورپردازی شهری به واسطه توسعه شهرنشینی، استفاده ی بیرویه از نور مصنوعی در شب که منجر به افزایش مصرف انرژی و تولید گازهای گلخانه ای شده، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است و طراحان شهری را به سمت استفاده از راهکارهای نوین تولید نور که نیازمند استفاده از سوخت های فسیلی نباشند سوق داده است. با پیشرفت علوم زیستی در عصر جدید گونه های دیگر از روشنایی بوجود آمده اند که نیاز به منبع انرژی الکتریکی را برطرف می سازند. زیست_نور جدیدترین نوع فنآوری تولید نور می باشد که نور را به شیوهی موجودات زنده مانند کرم شبتاب تولید می کند. در این مقاله سعی شده است با نگاه به طبیعت راه حل های نوین تولید نور بدون استفاده از انرژی الکتریکی در نورپردازی های شهری ارایه شود. از این رو پژوهش حاضر، برای بررسی و امکان سنجی استفاده از فناوری های نوین تولید نور در نورپردازی های شهری هدف گذاری شده است. از آنجا که فرآیند استخراج و بهره گیری از قوانین طبیعت نیازمند رویکرد علمی است، در این مقاله کوشش شده است با استفاده از رویکرد فرآیند بالا به پایین به روش علمی، الگوهای مناسب از طبیعت استخراج شوند. مقاله ی حاضر با بررسی نورهای زیستی نشان می دهد که طبیعت میتواند همواره به عنوان منبع ایده برای حل مسایل مهندسی عمل کند و از نورهای زیستی در نورپردازی های شهری، شب نشانه گذاری های جاده ای، علایم اخطار، تعریف مسیر، تعریف ورودی و خروجی، ایجاد حرکت و ریتم در جداره ها، ارایه ژانرهای جدید در نورپردازی های شهری استفاده گردد.

کلیدواژه ها

نورپردازی؛ زیست-نور؛ منظر شبانه؛ بایولومینسانس؛ فسفرسانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.