مطالعه تطبیقی کاربرد سلامت همراه و چالش های اجرایی آن ، یک مرور نظامند
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش فناوری اطلاعات و ارتقاء سلامت
- کد COI اختصاصی: THPC01_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 482
نویسندگان
مدارک پزشکی، کارشناس ،مرکز بهداشت شماره سه، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
ارزیابی اطلاعات سلامت، کارشناس ارشد، بیمارستان فارابی، سازمان تامین اجتماعی، مشهد، ایران
چکیده
مقدمه: توسعه فناوری های همراه در زمینه سلامت، شاخه جدیدی از سلامت الکترونیک را بنام سلامت همراه ایجاد نموده است. سلامت همراه اصطلاحی است برای برنامه های کاربردی که در زمینه طبابت و سلامت عمومی توسط دستگاه های ارتباطی همراه پشتیبانی می شود و تلاش دارد بستر مفیدی را جهت ارتقاء سلامت جامعه با هزینه کم ایجاد نماید. و توصیه هایی به منظور پیشگیری، بهبود و ارتقاء وضعیت سلامتی در اختیار افراد جامعه قرار دهد.روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع مرور سیستماتیک می باشد که از طریق جستجو در پایگاه های الکترونیکیPubMed ، Google scholar-،Cochran ، SID ، Medlib، Iran Medex با هدف بررسی برنامه های انجام شده، روش ها و برنامه های خود مراقبتی از طریق شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های تلفن همراه توسط مراکز بهداشتی و درمانی صورت پذیرفته است.نتیجه گیری: سلامت همراه فرصت مناسبی برای بهره برداری در حوزه سلامت می باشد که با استفاده بهینه، مناسب و علمی می توان ضمن ارتقاء سلامت جامعه، کاهش قابل توجهی در هزینه های بهداشتی و درمانی و بهبود گردش کار ایجاد نمود. شبکه های اجتماعی در ایران بدلیل عدم حمایت از سوی مراکز سیاست گذاری سلامت و فرهنگ کاربران، نتوانسته است جایگاه مناسبی پیدا کند لذا ضرورت دارد مسیولین و سیاست گذاران عرصه سلامت توجه بیشتری به این فناوری و فرصت جدید داشته باشند. زمان تایید هر نرم افزار وارایه آن به بازار با نرم افزارهای مشابه مقایسه شود تا در هر زمینه فقط یک نرم افزار مجزا، کامل و دقیق داشته باشیم تا هم از سردرگمی افراد و مشتریان جلوگیری شود و زمان و هم انرژی کمتری صرف هریک از نرم افزارها شود.کلیدواژه ها
سلامت، رسانه، سلامت همراه، نرم افزارمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.