بررسی کاربرد فناوری واقعیت افزوده در دندانپزشکی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش فناوری اطلاعات و ارتقاء سلامت
- کد COI اختصاصی: THPC01_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 784
نویسندگان
دانشجوی دندانپزشکی، دانشگاه طب باکو، جمهوری آذربایجان
چکیده
مقدمه: واقعیت افزوده فناوری است که اطلاعات مجازی را به محیط واقعی اضافه می کند و محیط ویژه ای را جهت فعالیت های خاص ایجاد می کند. این فناوری در حوزه پزشکی در انواع مختلف جراحی، آموزش دانشجویان، برگزاری آزمون ها و ایجاد محیط های کم خطر استفاده می گردد. هدف این مطالعه بررسی استفاده از واقعیت افزوده در حوزه دندانپزشکی می باشد.روش کار: این مطالعه مروری در سال 2018 انجام گردید. پایگاه های Web Of Science, Scopus, Medline با کلید واژه واقعیت مجازی و دندانپزشکی بدون محدودیت زمانی مورد جستجو قرار گرفت. نتایج جستجو با استفاده از زبان انگلیسی محدود گردید. پس از مطالعه عناوین مطالعات مرتبط استخراج و مطالعه گردید. معیار ورود به مطالعه مقالات مرتبط با حوزه دندانپزشکی بود. یافته ها: از بین 137 مقاله یافته شده 44 مطالعه مورد بررسی قرار گرفت، اولین مطالعه در سال 2010 انجام شده بود. کشورهای چین(6 مطالعه)، برزیل (4 مطالعه) بلژیک (3مطالعه) بیشترین مطالعات را در این زمینه داشتند، همچنین در این حوزه 99 اختراع به ثبت رسیده بود. از این مطالعات 27 مقاله، 10 کنفرانس و 7 مروری بررسی گردید. کاربرد واقعیت افزوده در حوزه دندانپزشکی 47 % مربوط به جراحی، 32 % مربوط به آموزش و 21% مربوط به تصویربرداری بود.نتیجه گیری: بر اساس مطالعه انجام شده بیشترین حوزه کاربرد واقعیت افزوده در حوزه دندانپزشکی مربوط به جراحی می باشد که این فناوری برای کمک به جراح جهت مشخص کردن مکان یک عضو یا قرار دادن پروتز استفاده می گردید. در حوزه آموزش کاربرد واقعیت افزوده در اکثر موارد به آموزش آناتومی اختصاص داشت. از آنجا که استفاده از این فناوری در دندانپزشکی علاوه بر کاهش هزینه ها باعث بهبود کیفیت اقدامات انجام شده می گردد لذا باید پژوهش های کاربردی تری در کشور ایران در این حوزه انجام و این فناوری بومی سازی شود.کلیدواژه ها
دندانپزشکی، واقعیت افزوده، فناوری اطلاعاتمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.