نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در ارتقا سلامت فردی و اجتماعی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش فناوری اطلاعات و ارتقاء سلامت
  • کد COI اختصاصی: THPC01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین دنیایی

کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، انجمن فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت، تهران، ایران.

تیمور محمدی

کارشناسی مدارک پزشکی، بیمارستان شهدای دهگلان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، کردستان، ایران

شب بو محمدی

کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، انجمن فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: شناخت تاثیرات بالقوه فناوری اطلاعات در صنعت خدمات سلامت، از قبیل اثر بر فرایند درمان، سرعت و سهولت بازیابی اطلاعات و در دسترس قرار دادن این اطلاعات برای اتخاذ تصمیمات بالین ، می تواند منجر به ارتقای دستاوردهای نظام سلامت فردی و در نهایت، ارتقای سطح سلامت جامعه گردد. در این مقاله سعی شده است نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در ارتقا سلامت فردی و اجتماعی بررسی گردد.روش کار: پژوهش حاضر به شکل مروری به بررسی پژوهش های مرتبط به این حوزه به جستجوی عباراتی نظیر کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات و کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در ارتقا سلامت و فناوری اطلاعات و سلامت و ترکیب واژگان کلیدی در پایگاه های اطلاعاتی مرتبط نظیر SID و Google scholar و جستجوی پیشرفته در Google ، با اعمال معیار ورودی زبان فارسی و سال انتشار در تمام زمان ها پرداخته است. جستجوی اینترنتی در بازه 1 هفته در نیمه دوم خرداد سال 1397 انجام شده است. یافته ها: در این جستجو 15 مقاله نسبتا مرتبط یافت شد. در ارزیابی اولیه، مقالات مرتبط با عنوان و هدف اصلی مطالعه یعنی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در ارتقا سلامت فردی و اجتماعی، شناسایی و تفکیک گردید، که شامل 8 مقاله مرتبط و تمام متن بود. این جمع بندی نشان داد، فناوری اطلاعات و ارتباطات در بالین بیمار در زمان مراجعه بستری و سرپایی جهت بازیابی پرونده و سوابق آزمایشگاهی و تصویر برداری بیمار( پرونده الکترونیک)، دوره پس از ترخیص جهت مشاوره و پیگیری و ارتباط با پزشک معالج، مراجعه مجدد بیمار به مراکز درمانی و همچنین در زمینه آموزش جمعی سلامت بسیار کارا و موثر است.نتیجه گیری: همانطور که نتایج نشان داد، فناوری اطلاعات نقش مهمی در ارتقا سطح سلامت فردی و اجتماعی دارد. به کارگیری اثربخش این فناوری ها نیازمند فراهم نمودن زیر ساخت های تکنولوژیکی، ارتباطی، مخابراتی، حقوقی و اجرایی جهت دستیابی به سلامت فردی و اجتماعی بهتر می باشد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، ارتباطات، ارتقای سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.