مقایسه بیش فعالی/نقص توجه و اختلال خواب کودکان استفاده کننده ازscreen time در اتاقشان باکودکان استفاده کننده در بیرون از اتاق

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CSP01_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مرادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی

پژمان هنرمندقوجه بگلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره- توانبخشی، گروه علوم تربیتی دانشگاه محقق اردبیلی

حامد نوری رحیملو

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره- توانبخشی، گروه علوم تربیتی دانشگاه محقق اردبیلی

سجاد بشرپور

دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

تحقیق حاضر با هدف مقایسه تفاوت میزان ADHD و اختلال خواب کودکان استفاده کننده از screen time در اتاقشان با کودکان استفاده کننده از screen time در بیرون از اتاقشان بود. روش انجام پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعهی آماری این پژوهش دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر اردبیل بود که در این پژوهش بطور تصادفی 60 نفر انتخاب شد که 30 نفر از آنها از screen time در اتاقشان استفاده میکردند و 30 نفر در بیرون از اتاقشان از screen time استفاده می کردند. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه ی مقیاس مشکلات رفتاری کودکان کانرز فرم والدین، پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ استفاده شد: داده های بد دست آمده با استفاده از t مستقل تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد بین دو گروه استفاده کننده از screen time در داخل اتاق و بیرون اتاق از لحاظ نقص توجه/ بیش فعالی با 95 درصد اطمینان تفاوت معناداری وجود دارد، و همچنین بین کودکان استفاده کننده از screen time در اتاق و بیرون اتاق از لحاظ اختلال خواب نیز تفاوت معناداری وجود دارد. در کل یافته ها نشان میدهد که میزانADHD و اختلال خواب در کودکان استفاده کننده از screen time در داخل اتاق بیشتر است نسبت به کودکانی که از screen time در بیرون از اتاق استفاده میکنند.

کلیدواژه ها

ADHD ، اختلال خواب، screen time، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.