بررسی رابطه سیستم های مغزی رفتاری با نشانه های سلوک در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CSP01_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد درودی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه محقق اردبیلی،

نیلوفر میکاییلی

دانشیار روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی

محمد نریمانی

استاد روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی.

چکیده

الگوهای پرخاشگرانه ی رفتار جزو شایع ترین دلایل ارجاع کودکان و نوجوانان برای مداخلات روانشناسی و روانپزشکی می باشد. هدف از پژوهش حاظر بررسی رابطهی سیستمهای مغزی رفتاری با نشانه های سلوک در دانش آموزان است. روش این پژوهش از نوع همبستگی بود و نمونه پژوهش شامل400 دانش آموز دبیرستانی بود که در سال تحصیلی 95 - 96 در دبیرستان های شهر اردبیل مشغول به تحصیل بودند و به صورت نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های اختلال سلوک فرم معلمان (شهریوری و همکاران ، (1389 و سیستمهای مغزی رفتاری (کارور و وایت، (1994 استفاده شد و داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون مورد تحلیل قرارگرفت. نتایج این تحقیق نشان داد از مولفه هایBAS بین سایق با پرخاشگری p< 0/01) ، (r=0/28، جست و جوی سرگرمی با پرخاشگری p< 0/05) ، (r= 0/19 و بی مسیولیتی p< 0/01) ، (r= 0/28، همبستگی مثبت معنی داری وجود دارد. اما بین BIS با پرخاشگری p< 0/01) ، (r=-0/31، خرابکاری p< 0/05) ، (r= -0/28 و بیمسیولیتی p< 0/01) ، (r= -0/34 همبستگی منفی معنی داری وجود دارد.. نتایج نشان داد هرچه سیستم فعال ساز رفتاری بیشتر فعال باشد احتمال انجام رفتارهای سلوک بیشتر است.

کلیدواژه ها

نشانه های سلوک، فریبکاری، بی مسیولیتی، سیستم های مغزی رفتاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.