بررسی خرابی پیشرونده در سازه های با پلان نامنظم فولادی تقویت شده با مهاربند زیپی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CEUCONF05_334
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 596
نویسندگان
دانشجوی کارشناس ارشد عمران – زلزله، دانشکده فنی مهندسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
استادیار گروه عمران، دانشگاه اهواز، اهواز، ایران
چکیده
هر خرابی پیشرونده رخدادی است که در طی آن تمام یا قسمتی از سازه به علت آسیب یا گسیختگی قسمت کوچکی از آن دچار تخریب می گردد. گسیختگی این اعضا ممکن است توسط بارهایی نظیر: انفجار، زلزله، آتش سوزی و غیره، حاصل گردد. تحقیقات و مطالعات گسترده ای بر خرابی پیشرونده انواع سازه ها صورت پذیرفت این در حالیست که با توجه به بررسی های انجام گرفته توسط محقق تاکنون خرابی پیشرونده در سازه ی قاب فولادی با مهاربند زیپی مورد مطالعه قرار نگرفته است، لذا در این مطالعه به بررسی خرابی پیشرونده در سازه ذکر شده پرداخته شده است. در این مطالعه، جهت ارزیابی پتانسیل سازه مذکور در برابر خرابی پیشرونده، روش مسیر جایگزین و به دنبال آن تحلیل دینامیکی غیر خطی توصیه شده در آیین نامه UFC 2013 مورد استفاده قرار گرفت. جهت انجام این آنالیز از روش عددی اجزا محدود با مدلسازی در نرم افزار SAP 2000 استفاده گردید. قاب های سه بعدی 6 طبقه با درصد های 20% و 40% و 60% درصد نامنظمی در پلان تکیه داده بر خاک نوع II و IV براساس مباحث ششم و دهم مقررات ملی و استاندارد 2800 طراحی شدند. سپس قاب های مذکور طبق توصیه آیین نامه UFC 2013 در حالت های متفاوت حذف ستون مورد ارزیابی خرابی پیشرونده قرار گرفتند. نتایج این تحلیل ها شامل روند شکل گیری مفاصل پلاستیک و تغییر مکان گره بالای ستون حذف شده می باشد نتایج به دست آمده نشان داد که بحرانی ترین سناریوی حذف ستون مربوط به حذف ستون گوشه می باشد. این در حالیست که با حذف ستون در نزدیک مهاربند و بین دو مهاربند به ترتیب حالت های بعدی بحرانی ایجاد می گردد.کلیدواژه ها
خرابی پیشرونده، مهاربند زیپی، تحلیل دینامیکی غیر خطی، روش مسیر جایگزینمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.