علل تاخیر در پروژه های عمرانی مازندران (پروژههای چهار بانده کردن جاده هراز و پل کابلی پیاده رو بابلسر)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نجفی ثانی جوجاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران – مهندسی مدیریت و ساخت، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان امیرکلا

مرتضی حسینعلی بیگی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

فرشیدرضا حقیقی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محسن احمدنژاد

عضو هییت علمی گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه مازندران

چکیده

تاخیر در پروژه های عمرانی به دلیل پیچیدگی های خاص آنها امری غیرقابل انکار است. بررسی علل تاخیر در پروژه های ساخت، و اندیشیدن تدابیری در جهت کاهش آنها مسیله ای جدی می باشد که در تمام دنیا مورد توجه قرار گرفته است. هرگونه تاخیر در اجرای برنامه توسعه و عدم بهره برداری از پروژه های عمرانی دقیقا مصداق اتلاف منابع است. مهمترین منبع ملی که در این راستا از دست می رود، عامل زمان است. لذا، هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی علل تاخیر در پروژه های عمرانی مازندران (پروژه چهار بانده کردن جاده هراز و پل کابلی پیاده رو بابلسر) می باشد. جامعه آماری این تحقیق کارفرمایان و پیمانکاران پروژه چهار بانده کردن جاده هراز و پل کابلی پیاده رو بابلسر مشتمل بر 100 نفر می باشد که با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه برای جوامع محدود تعداد 82 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون کلموگروف اسمیرنوف و آزمون تی) استفاده شده است.نتایج تحقیق حاکی از آن است که نقش کارفرما، پیمانکار و عوامل محیطی در تاخیر پروژه های عمرانی تاثیرگذار است ولی نقش مشاور در این تاخیرها اثرگذار نمی باشد. یافته ها نشان داد بین عوامل مختلف تاثیر گذار در تاخیر پروژه های عمرانی (کارفرما، مشاور، پیمانکار و محیطی) تفاوت معنی داری وجود دارد و نقش کارفرما به عنوان مهم ترین عامل و نقش پیمانکار به عنوان کم اهمیت ترین عامل تاثیر گذار در تاخیر پروژه های عمرانی محسوب می شوند.

کلیدواژه ها

تاخیر در پروژه های عمرانی، پروژه های عمرانی مازندران، پروژه چهار بانده کردن جاده هراز، پل کابلی پیاده رو بابلسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.