مدلی جهت اولویت بندی روش های کیفی ارتقای ایمنی در راه های برون شهری(مطالعه موردی: آزادراه تهران-قم)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار افندی زاده زرگری

استادیار دانشکده عمران، دانشگاه علم و صنعت، تهران، ایران

فاطمه اسلامی مشکنانی

گروه برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران جنوب ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

چکیده

به نظر می رسد با توجه به آمار بالای تصادفات و اهمیت جان انسان ها و همچنین اثرات اقتصادی این تصادفات، شناسایی عوامل موثر و اولویت بندی آنها، گره گشا باشد. یکی از مسایلی که در تحقیقات گذشته تاکنون اقدامات اساسی در خصوص آن صورت نگرفته است، ارایه مدلی جهت اولویت بندی روش های کیفی ارتقای ایمنی در راه های برون شهری است. در این تحقیق، سعی بر آن شده که روش های کیفی ارتقای ایمنی راه های برون شهری برای آزاد راه تهران-قم بدرستی شناسایی و بترتیب تاثیر آنها بر سطح کیفی ایمنی آزادراه اولویت بندی شوند. روش تحقیق حاضر، یک روش ترکیبی ما بین پرسشگری و استفاده از اطلاعات آن جهت ساخت یک مدل ریاضی از نوع رگرسیون برای دستیابی به میزان سطح ایمنی آزادراه تهران-قم بر اساس روش های کیفی مطرح شده، می باشد. بنابراین، در ابتدا با مروری بر مطالعات انجام شده در این زمینه و شناسایی روش های کیفی موثر بر ارتقای ایمنی راه های برون شهری، اقدام به پرسشگری از کارشناسان صنعت حمل ونقل و ترافیک و استفاده از این آمار و اطلاعات برای ساخت مدل ریاضی شد. نتایج تحقیق نشان داد که از نظر کارشناسان، مهمترین عامل در تصادفات راه های برون شهری عدم رعایت سرعت مجاز توسط رانندگان است و روش افزایش پوشش دوربین های کنترل سرعت در آزادراه تهران-قم به عنوان مهمترین اولویت در بین روش های مطرح شده در جهت ارتقای ایمنی راه های برون شهری بیان گردید.

کلیدواژه ها

حمل ونقل برون شهری، اولویت بندی، روش های کیفی، ایمنی، آزادراه، تهران، قم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.